57. Joakim Hedqvist - IFK Vänersborg

Hemmapremiär mot IFK Motala – Nu spelar vi i vår hemmaborg!

Elitseriepremiären är glömd.

Nu är allt fokus på fredagskvällens hemmapremiär mot kamratkollegan från Motala.

– Nu spelar vi i vår hemmaborg, det är vi som ska bestämma, säger IFK Vänersborgs lagkapten Joakim Hedqvist, vänligt men bestämt.

 

Efter en delvis svajig försäsong fanns det ändå en viss optimism inför tisdagens elitseriepremiär mot Västerås SK.

Men, tyvärr, det gick precis som vanligt i ABB Arena och siffrorna 8-3 går bara inte att diskutera bort.

– Vi gjorde en bra första halvlek men tyvärr fick vi alldeles för dålig utdelning. I den andra halvleken är vi med till 4-2 men sen tog dom över och efter 5-2 var det klart, konstaterar Jocke Hedqvist.

Premiären är analyserad, både via eftersnack och videokoll. Nu lägger Jocke Hedqvist & kompani allt fokus på fredagskvällens utmaning – IFK Motala hemma i Arena Vänersborg.

– Det gäller att vi är påkopplade direkt från start och att vi är ödmjuka inför uppgiften. I vår hemmahall är det vi som ska bestämma och då handlar det om att vi jobbar för varann, menar IFK-kaptenen och fortsätter:

– Motala ska känna att det inte är roligt att komma hit och möta ett heltaggat IFK Vänersborg. Sen får vi naturligtvis inte glömma bort att göra jobbet.

IFK Motala är ett lag som Vänersborg bör ha bakom sig när elitserien gör bokslut fram på vårkanten, men Jocke Hedqvist vill ändå inte se detta som en måstematch.

– Det är för tidigt. Vi möts i andra omgången och mycket kommer att hända framöver. Vi får ta detta som vilken match som helst, samtidigt som vi naturligtvis går för seger, säger han.

När lagen möttes på försäsongen slutade matchen 4-4 sedan IFK Vänersborg legat under med 0-4. Detta får naturligtvis inte hända när det är poäng som ska fördelas.

– Som jag sa tidigare så är det jätteviktigt att vi är påkopplade direkt från start. Det är vi som ska ta initiativet på hemmais, påpekar Jocke Hedqvist.

Efter att ha vilat i genrepet mot Gripen – vilket var förutbestämt – var Jocke självklart tillbaka i laget till premiären mot VSK. Och med sina två mål visade ändå den ständige skyttekungen att krutet fortfarande är torrt.

– Det spelar ju mindre roll med tanke på förlusten. Samtidigt är det förstås skönt att veta att målskyttet fortfarande fungerar någorlunda bra.

Till sist, vad kan vi förvänta oss för matchbild när IFK Motala gästar Arena Vänersborg?

– Motala kommer ganska säkert satsa på snabba omställningar och de har några riktigt skickliga genombrottsspelare. Samtidigt är det vi som ska vara det drivande laget, det är vi som ska styra och ställa, avrundar Joakim Hedqvist.

Text: Jerry Lindkvist

Foto: Patrik Karlsson