Hemmapremiär för damlaget 12.15

Efter seriestart i mitten av november och tre bortamatcher är det äntligen dags för hemmapremiär för IFK Vänersborg Dam!

Det är Uppsala BoIs som står för motståndet, lagen möttes i Uppsala för två veckor sedan där IFK avgick med segern, 2-4 slutade den matchen.

Men nu är det en ny match. Laguppställningen i söndagens match skiljer sig från sist lagen möttes. I IFK Vänersborg saknas tre spelare som denna helgen är på F17 landslagsläger, Tora Skagerlund, Wilma Holmberg Larsson och Klara Ahlstedt. Ett tungt avbräck. Men, premiär för säsongen i matchsammanhang blir det för Rut-Lina Berner, som tränat med laget under försäsongen.

Premiär i IFK Vänersborg blir det också för spelarna från Mölndal Bandy, Tilda Andersson, Amanda Andreasson och Désiré Kyrk som tillsammans med Astrid Johansson som spelat två matcher, har utvecklingsavtal med IFK Vänersborg. De spelar i vanliga fall i Elitserien. 

IFK kommer från två veckor med något färre isträningar än brukligt då man valt att ta hand om kropparna efter ett tufft matchande, också två veckor sedan match. Nu gäller det att komma upp i matchtempo igen, säger assisterande tränare Martin Frändberg.

 

Kom till Arena Vänersborg och titta på matchen, avslag söndag 4 december kl 12:15

 

Text: Mats Ahlstedt