Emil Viklund

Hemmamatch mot Vetlanda på onsdag

Dags för hemmamatch

Efter en bortaturné med tre matcher och tre förluster så är det dags att ta nya tag hemma mot Vetlanda på onsdag kväll. En mycket viktig match för IFK i kampen om att nå en slutspelsplats. Tabellen haltar ordentligt efter många uppskjutna matcher på grund av Covid fall i flera lag.  Det gäller att hålla kvar avståndet till kvalstrecket i en jämn tabell och mycket står på spel i matchen mot Vetlanda som är fyra poäng efter med en match mindre spelad än IFK.

Det blev förlust borta med 5-6 i en match där IFK var i ledning men tappade till ett underläge med 2-6 innan de blåvita jagade en kvittering. Med en missad straff i slutet så blev det inga poäng.

Det brukar vara jämna matcher mellan IFK och VBK,  Förra säsongen blev båda matcherna oavgjorda. I hemmamatchen ledde IFK med 3-1 när det återstod tio minuter så det är två jämna lag som skall göra upp om mycket viktiga poäng.

För IFK:s del gäller det att hitta tillbaka till det spel som har gjort laget så starka i Arenan.

I Vetlanda spelar Olle Berglund som nu kommer tillbaka till hans tidigare hemmaarena.

Vetlanda är något av bandyns stora plantskola. Många spelare har lämnat och har framträdande roller i Västerås, Villa, AIK bland annat. Laget ligger på åttondeplats i Maratontabellen med 44 säsonger i högsta serien. Tre gånger har klubben blivit Svenska mästare.

IFK har varit starka hemma i Arenan och måste prestera bättre än de senaste matcherna.

– Det är tufft att få tre förluster vi hade väntat oss mer. Vi får inte nittio minuter som fungerar. Vi måste glömma det som har hänt, vi vet hur läget är och har diskuterat de mycket att få ihop det och ha fokus i nittio minuter. Alla måste göra det. Vi tittar framåt, vi vet vad vad vi har gjort för fel, vi kan inte älta för mycket av det som varit. Det är svårt att studsa tillbaka, det är lite som gör om det är upp eller ned, säger Ari Holopainen.

– Det är ett tufft läge med det är fortfarande alla möjligheter att ta poäng i de matcherna som är kvar, vi får försöka släppa det som varit och gå framåt. Vi är starka hemma det vet vi. Vi har varit med om det tidigare att det inte går som man vill, det gäller att hitta det positiva och plocka fram positiva bilder när vi har spelat bra tillsammans. Det är inte många som slår oss hemma, det är ett stort plus. Nu är det bara att köra, det gäller att plocka fram det bästa ur sig själv och bidra med sina styrkor. Vi måste tro på det, vi kan slå alla lag det är inga omöjliga lag som vi har kvar, säger Emil Viklund.

Välkomna till Arenan och matchen startar kl 19:00 . Vi uppmanar alla att var ute i god tid och vara beredda med covidbevis och legitimation för att underlätta insläpp i Arenan. Biljetter går att köpa på nätet och förhoppningsvis är det sista hemmamatch med rådande restriktioner.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Mikael Larsson