Hemmaförlust mot ett starkt Bollnäs

Det blev ingen lyckad start på det nya året för IFK Vänersborg. Gästande Bollnäs var alldeles för starka och vann en komfortabel seger med 1–6 i Arenan på onsdagskvällen.

-Vi gjorde en bra halvlek idag och det räcker inte mot ett så bra lag som Bollnäs, sa IFK:s assisterande tränare Robert Mayborn. 

Ja så var det. IFK var bra i den första halvleken och framförallt den första halvtimmen. Då höll man jämna steg med gästerna från Hälsingland, och i halvlek ledde Bollnäs med 1–2.

-Vi fick ingen belöning för vår fina första halvlek. Vi skapade en del lägen och jobbade bra med det vi hade bestämt, men som jag sa så fick vi ingen utdelning alls, menade Mayborn.

Bollnäs tog ledningen efter 25 minuter och målskytt var storskytten Erik Pettersson. Han tog fart långt ner i banan och åkte igenom hemmaförsvaret och avlutade med ett rappt skott. Denna ledning kvitterade sedan IFK på hörna genom Juho ”Lippi” Liukkonen, med en kanon i nättaket. Så långt såg det bra ut för hemmalaget men Denis Sadakov hann med att ge bortalaget ledningen innan paus.

Efter paus så blev matchbilden en helt annan. Gästerna hade bollen mycket och gjorde med jämna mellanrum fyra raka mål. Tre av dessa mål var spelmål och det kändes som att Bollnäs ganska enkelt kunde spela sig igenom hemmaförsvaret.  De få attacker som IFK skapade avvärjdes enkelt av motståndarna.

-Bollnäs var bra efter paus, och de har ju också flera toppspelare. Men vi kunde gjort det bättre men vi var helt enkelt inte riktigt där i den andra halvleken, det får vi vara ärliga att säga, menade Robert Mayborn.

Känslan var att IFK tappade energin i den andra halvleken.

-Vi var i underläge och fick hela tiden jaga, och då började vi åka med bollen och körde slut på oss. Vi blev också väldigt lättlästa för Bollnäs.

-Vi kanske är lite stukade efter de tidigare förlusterna som vi kommer ifrån, men om vi hade hållit oss till det vi var överens om så hade vi varit med hela matchen idag, sa Mayborn.   

IFK får ta nya tag på lördag då det väntar en utematch borta mot Frillesås.

-Det är bara upp på hästen igen, vi kan inte åka och gömma oss, utan vi måste försöka att studsa tillbaka. Det finns bara ett sätt att göra det på och det är att vi gör det tillsammans, avslutade Robert Mayborn.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson / Patrik Karlsson