Hedqvist hoppas att laget fått ny energi

Årets första match. Årets första seger?! Ja, det är frågan när IFK Vänersborg går in i ett nytt decennium med match mot kamratkollegan från Motala fredag kväll.

IFK avslutade ju det gamla året snyggt. Även om skönspelet lyste med sin frånvaro så blev det två blytunga och livsviktiga poäng hemma i Arenan mot hopplöst sladdande jumbolaget Åby Tjureda.

En seger som satt långt inne, inte förrän i matchens 85:e minut kunde lagkaptenen Joakim Hedqvist placera sitt lag i ledningen (5-4) som innan det var över blev 7-4.

– Det viktigaste var att vinna den matchen, inte hur vi spelade. Självförtroendet var dåligt hos oss alla före, men jag hoppas att den segern ger lite energi inför kommande matcher, säger Jocke Hedqvist.

Den matchen är historia nu, vi har gått in i ett nytt år och decennium och januari bjuder på en hela räcka matcher, viktiga naturligtvis varenda en.

Med start mot IFK Motala på fredagskvällen inleder Kamraterna jakten på en slutspelsplats, men primärt på att lämna den plats i tabellen som just nu innebär kvalspel för nytt kontrakt.

Östgötarna slogs tillbaka med 4-1 i Arena Vänersborg den 5 december, för övrigt en av få segrar under nämnda månad.

Den matchen stod länge och vägde, men när Jocke Hedqvist skickade in 2-1-bollen drygt tio minuter före slutsignalen så var det början till slutet för ett Motala som imponerat den här säsongen med segrar mot bland andra Sandviken hemma och Västerås borta.

– Det här är första gången på väldigt länge som vi kan spela med fullt manskap och det känns förstås bra. Men vi har varit och är fortfarande i en tuff tid, påminner Hedqvist.

Fullt manskap innebär bland annat att viktige liberon Simon Blomqvist är tillbaka efter sin två matcher långa avstängning. 

Joakim Hedqvist ligger femma i skytteligan med sina 17 fullträffar på 15 matcher, toppar densamma gör Brobergs anfallsess Martin Söderberg på 25 mål.

Text: Toni Andersson

Foto: Jorge Moreno