Havanna Alm Fäldt fortsätter i Damlaget

Vi fortsätter att presentera spelarna som skrivit kontrakt och kommer spela i damlaget i vinter. Idag presenterar vi forwarden Havanna Alm Fäldt

Havanna gör sin andra säsong i damlaget i IFK nu i vinter men har spelat i IFK sedan barnsben, redan när hon var fem år gammal så började hon spela i bandyskolan. Havanna ska börja i nästa vecka börja nionde klass på Fridaskolan.

Hur känns det att göra ytterligare en säsong i IFK?

Jag tycker det känns väldigt kul, jag är väldigt peppad för en ny säsong. Vi har tränat mycket under försäsongen så vi är peppade att se hur det kommer bli, vilket resultat all träning kommer att ge.

Hur har försäsongen varit?

Den har varit bra, väldigt tuff. Vi har tränat både mer och kört hårade pass än tidigare säsonger. Vi har även fått större ansvar själva att träna styrkepass på gym, vi har fått gymkort och tränat på egen hand två gånger i veckan. Det har varit bra tycker jag, har känts som ett proffsigt upplägg att kunna göra ordentliga pass på gym. Så vi har haft väldigt bra förutsättningar inför denna säsong så med den hårda träningen tror jag vi kommer ha möjlighet att utvecklas ännu mer denna säsong.  

Vad har du för förväntningar på kommande säsong?

Jag har stora förväntningar, det känns som vi har ett väldigt bra lag och jag tror att många i laget kommer utvecklas och bli ännu bättre denna säsong. Jag tror även att vi som lag kommer göra bättre ifrån oss denna säsong och ta ett kliv framåt jämfört med förra säsongen nu när vi spelat ihop mer.

Hur var det att göra första ispasset igår?

Det var kul. Vi kände lite på skridskorna och vi hade även lite skjutövningar och så. Det kändes allt lite i fötterna efter första träningen men det gick bra och vi hade det kul.

Vad tror du om lagets möjligheter i Damallsvenskan?

Vi kom ju femma förra säsongen men redan förra året kände vi att vi kunde gjort ännu bättre ifrån oss. Jag hoppas att vi kommer komma högre upp i tabellen än förra säsongen men man vet ju aldrig såklart.

Vem i laget kommer vara årets utropstecken?

Jag tror Stina Holmberg Larsson kommer sticka ut och utvecklas mycket i vinter. Hon har varit med och spelat lite med oss tidigare men nu när hon flyttas upp i Damlaget denna säsong tror jag hon kommer bli riktigt bra. Men vi börjar bli ett bra lag och har en bra bredd i laget nu där vi har olika styrkor så vi kompletterar varandra riktigt bra. Hela laget tror jag kommer ta stora kliv i vinter.

 

Text: David Cederbom

Foto: Mats Ahlstedt