Hårt tryck på anmälningarna till Frida Bandycup 2017

IFK Vänersborg F10 och F12 är redan igång med träningen inför Frida Bandycup 2017. Foto Mats Ahlstedt

I onsdags förra veckan öppnade IFK Vänersborg anmälan för Frida Bandycup 2017. När cupen spelades för första gången 2016 deltog 19 lag i F10 och F12 från Sverige och Norge. Det blev Sveriges största bandycup för flicklag på första försöket. Den 11-12 november är det alltså dags igen att bege sig till Arena Vänersborg.

”Trots att vi har utökat till tre åldersklasser med tio platser i vardera F10, F12 och F13 blev cupen i stort sett fulltecknad redan efter ett dygn! Många av föreningarna från 2016 återkommer, både svenska och norska, de har även anmält lag i fler åldersklasser jämfört med 2016. Bland nya föreningarna märks Uppsala BoIs med ett lag i varje åldersklass, Unik Bandy Uppsala, Tranås BoIs, Västerstrands AIK och Solberg från Norge. Ytterligare några lag väntas höra av sig, och vi kommer att göra vårt bästa för att få plats med alla i spelschemat” säger Mats Ahlstedt, Cupgeneral.

Nytt för i år är att cupen spelas under två dagar, ett önskemål från de mer långväga lagen, men också nödvändigt för att göra plats för fler lag. För övrigt blir det samma koncept som 2016 med massor av bandymatcher, skönt häng på läktaren och möjlighet att både lära mer och träffa bandyfrälsta tjejer från Sverige och Norge. Ytterligare några nyheter kommer det att bli, men det återkommer vi med, säger Ahlstedt.