Härlig premiärseger mot Sirius med 8-3

Vilken premiärkväll det blev för IFK Vänersborg. Seger mot IK Sirius med klara 8-3 (3-1) och detta hemma i Arenan inför en mycket nöjd hemmapublik.

En bättre start kunde det knappast blivit för ”nya” IFK, under ledning av den nye tränaren Jesper Bryngelsson.

-Vi gör en jättebra insats över hela laget. Vi jobbar tillsammans och alla är delaktiga, sa en påtagligt nöjd Bryngelsson efter matchen.

Vi förstår att han var nöjd, Jesper.  För förutom den klara segern så bjöd IFK långa stunder de 1013 i publiken på ett underhållande spel, med fina kombinationer och stabilt försvarsspel.

En annan som också var nöjd efter slutsignalen var ”gamlingen” Emil Viklund. Sex poäng blev det från Emils klubba, lika fördelade mellan mål och målgivande passningar.

-Det gick bra idag, sa Emil lugnt. De spelade med en fyrbackslinje och backade hemåt, och det lyckades vi utnyttja, fortsatte Emil, som tror på en bra säsong för IFK.

-Det är spännande med ny tränare och lite nytänkt. Vi är ett bra lag med många bra spelare, det gäller bara att vi plockar fram det som vi gjorde idag.

IFK tog snabbt ledningen i matchen och det var nämnde Emil Viklund som satte ettan med rappt distansskott redan i fjärde minuten. Tjugo minuter senare blev det 2-0 till hemmalaget och det var nästan ett likadant mål som det första. Ett rappt och fint distansskott, denna gång från Niclas Nyqvist. Under denna period, fram till den första halvtimmen av matchen visade IFK upp ett väldigt varierande och underhållande spel.

-Vi forcerar bra den första halvtimmen även om vi inte får så mycket utdelning.  Vi spelar vårt etappspel och värderar väldigt väl när vi ska gå och när vi ska avvakta, och vi jobbar väldigt bra tillsammans, berömde Jesper Bryngelsson.

Kalle Mårtensson reducerade på hörna innan IFK hade en väldigt lyckosam minut runt halvtidsvilan.

Först gjorde Niklas Holopainen 3-1 med första halvleken sista slag. Och efter bara 28 sekunder in på den andra halvan gjorde Emil Viklund 4-1, och det blev nog ganska så avgörande för matchutgången.

Ilja Grachev gjorde nästa mål när han rundade Sirius målvakten fint frispelad av Niclas Nyqvist. Och sedan satte Emil Viklund sitt tredje mål fram till 6-1.

Efter detta slappande IFK av lite och Matteus Liw fick ganska enkelt åka igenom och göra 6-2. Några minuter senare blev Hugo Nyman utvisad och då tog det bara 20 sekunder för Albin Thomsen att sätta även 6–3, och helt plötsligt var det lite match igen. 

-De fick lite momentum där, sa Jesper Bryngelsson, som i samma ögonblick tog en timeout för IFK.

-Jag kände att vi behövde samla ihop oss lite och det blev ju bra.

Innan matchen var slut hade hemmalaget fixat ytterligare två mål. Nyförvärvet från Lidköpings AIK, Linus Hagman fixade en hörna, och hörnan slog han själv in i mål, och kunde därmed kalla sig elitseriemålskytt. Minuten efter frispelade Emil Viklund Niklas Holopainen och Niklas avslutade målskyttet för kvällen.

Många bra spelare såklart i hemmalaget denna kväll, men extra plus till Emil Viklund för sina poäng, och Adam Herou-Löf som drog ett stort lass på mitten i IFK. Detta höll Jesper Bryngelsson med om:

-Många var bra och vi rullar runt på alla killarna. Även om vi gör det väldigt bra framåt så kombinerar vi det hela tiden med vårt fina försvarsspel. Det är något vi inte tummar på, sa Bryngelsson, som alltså är obesegrad som elitserietränare.

-Det där låter bra, det fortsätter vi med, sa Jesper Bryngelsson med ett skratt.

Nästan match för IFK är borta mot Hammarby på tisdag den 1/11, och därefter hemmamatch mot AIK nästa lördag den 5/11 kl. 15:00. Välkomna då!  

 

Text: Svante Johansson

Foto: Jorge Moreno