Hammarby på Zinken nästa för IFK

-

På tisdag är det match borta mot Hammarby. För IFK med tre raka förluster på de senaste matcherna så är det en viktig match för att vända på det. Hammarby har på sina tre senaste matcher inte förlorat. Med en seger och två oavgjorda skall Bajen ta sig än ett revanschsuget IFK.

Spelarna i IFK samlades utan tränarna under söndagen för att diskutera läget.

– De gör så ibland under säsongen även när det går bra, säger tränaren Ari Holopainen, som tycker att det är en god idé att göra så.

Vi har en del skador och sjukdomar så det gäller för oss att stå upp och fightas när vi möter Hammarby. Vi måste vara förberedda på att vädret och förutsättningarna kan ändras under matchen, fortsätter Ari.

Robin Öhrlund har fortfarande feber, han dras med en virusinfektion, så han spelar inte mot Hammarby. Robin Lundqvist är under rehabilitering för sitt knä och är heller inte att räkna med. I nuläget är det oklar när han kan vara tillbaka.

Vi borde vinna mot Frillesås, menar Ari. Men så är det ibland, det är bara att komma igen.

Det är mycket jämt i Elitserietabellen. IFK ligger på nionde plats och Hammarby ligger tia. Båda lagen har åtta poäng och IFK har tre mål bättre i målskillnad. Tabellen har tätnat när en tredjedel av serien har spelats.

Räkna med en hård drabbning på Zinken på tisdag kväll.

Text: Bengt Israelsson
Bild: Jorge Moreno