IFK tog poäng på Zinkensdamm

Johan Koch

IFK Vänersborg kunde ikväll kliva av isen på Zinkensdamm med en poäng mot Hammarby efter att Johan Koch kvitterat till 4-4 i den 92:a minuten.

– Vi spelar matchen bra och smart och att göra 4 mål på Hammarby på bortaplan är riktigt bra, säger en mycket nöjd spelande tränare Marcus Bergwall.

Man blev lite orolig när Hammarby öppnar matchen med att göra 1-0 efter 01.46 genom nr. 9 Ulf Einarsson och när samma kille sedan gör 2-0 i den 15:e minuten.

– Vi är inte riktigt med i matchen från start och de får 2 skitmål ganska tidigt i matchen, men vi ger inte upp och sätter sedan 2-1 på ett lyft och vi är med i matchen igen, säger Bergwall.

Kamraterna spelar sedan tight och defensivt mot ett spelförande Hammarby och kan utnyttja tillfällen att kontra på och idag sätter man de chanser man får.

Det viktiga 2-1 målet sätter Robin Lundqvist 23:06 efter en fin soloåkning över halva planen, och Alexander Mayborn kvitterar sedan till 2-2 i den 36:e. Sedan hinner Hammarby åter ta ledningen till 3-2 innan paus.

10 minuter in i 2:a halvlek håller Robin Lunqvist sig åter igen framme och kvitterar till 3-3, på passning av Weiselius. Men Hammarby svarar snabbt även denna gång och gör 4-3 2 minuter senare. Resultatet står sig sedan till den 92:a minuten då Johan Koch kvitterar till 4-4.

Starkast i IFK ikväll var enligt Bergwall (efter överläggning med Mikael Osten Olsson) Johan Koch och Martin Röing.

– Ja inte var det jag i alla fall, jag har ont i varenda muskel och är gammal och otränad säger den nyblivne 40-åringen och skrattar.

Man hör ett riktigt glatt gäng i bakgrunden som sätter sig på bussen mot Västerås för övernattning innan bussen bär av till Vänersborg i morgon. Väl hemma väntar träning direkt 14.15 för att mjuka upp kropparna inför en ny match hemma på fredag mot Broberg/Söderhamn. Välkomna kl. 19!

Värt i övrigt att notera denna kväll är märkliga resultat i elitserien där 4 matcher slutar oavgjort och Bollnäs slår seriesledande Sandviken med 10-3(!). Därmed är tabelläget oförändrat i botten och Vänersborg har fortfarande 3 poäng upp till Haparanda. För resultat och matchrapporter se elitrapport.se

Mer att läsa om matchen;