Hammarby för svårt för IFK

Texten

Bra, men inte tillräckligt bra.

Hammarby blev för svårt för IFK Vänersborg på Zinkensdamm.

– Trots allt en helt okej insats från vår sida, sammanfattar IFK-tränaren Ari Holopainen efter hemmasegern med 6-3 (2-0).

IFK Vänersborg kom som bekant till spel utan avstängde Joakim Hedqvist och inför matchen poängterade Ari Holopainen vikten av att hålla tätt den första kvarten.

Men, tyvärr tog det bara Hammarby fem minuter att göra 1-0-målet på det första skottet.

– Extra surt då vi hade tre bra lägen innan att göra det första målet, säger Holopainen.

Hammarby var något hetare i den första halvleken och följdaktligen kom också 2-0 innan paus.

IFK avslutade dock halvleken bra och man skapade också några skapliga lägen på fasta situationer utan att kunna sätta dit dem.

– Jag tycker vi har tillräckligt många lägen att kunna göra mål och vi ger oss själva en ärlig chans till poäng, men tyvärr räckte det inte konstaterar Ari Holopainen.

Öhrlund reducerade

IFK Vänersborg fick en smakstart på den andra halvleken då Robin Öhrlund kunde reducera till 2-1 redan efter fyra minuter. Tyvärr fick man bara glädjas en kort stund innan Hammarby kunde göra 3-1.

– Tyvärr var det symptomatiskt för matchen. Så fort vi gjorde mål så utökade de ledningen. De kunde hela tiden göra väldigt psykologiska mål.

Visst var det så. När Niklas Nyqvist (bilden), nyförvärvet från Boltic, gjorde sitt livs första elitseriemål i IFK-tröjan fram till 3-2 så kom 4-2 som ett brev på posten.

Likadant var det sedan Joakim ”Kimmen” Johansson reducerat till 5-3. Då tog det bara hemmalaget två minuter att fastställa slutresultatet till tennissiffrorna 6-3.

Fagerström tre mål

Dessutom fick vi än en gång bevisat att uttrycket ”släkten är värst” då ex-IFK-aren Christoffer Fagerström gjorde sitt tredje mål för dagen.

– Det är aldrig roligt att förlora och givetvis hade vi velat ha poäng med oss från den här matchen. Vår insats är trots allt helt okej, summerar Ari Holopainen.

Hur mycket saknade du Joakim Hedqvist?

– Det är klart att han var saknad och inte minst då på våra fasta situationer då han alltid är ett hot. Samtidigt gläds jag med Niclas Nyqvist som får göra sitt första elitseriemål och samtidigt visa att han vill vara med och konkurrera om en plats i laget.

Nästa match för IFK Vänersborg är på onsdag då Vetlanda gästar Arenan.

Text: Jerry Lindkvist

Foto: Patrik Karlsson