Håkan Larsson Kärnestedt inför lördagens match

Håkan Larsson Kärnestedt i blåvita tröjan                            Foto: Roland Olin

-Det skall verkligen bli jätteroligt att spela denna matchen och träffa sina gamla lagkompisar. Jag tycker detta är ett mycket trevligt inititativ från föreningens sida. Många av oss tidigare spelare följer ju IFK och ser matcherna på plats och känner ju mycket för laget, säger Håkan.

49-årige värmlänningen Håkan Larsson-Kärnestedt med Filipstad som moderklubb kom till IFK från Boltic  i slutet av 80-talet och spelade i över ett decennium i klubben.

 -Jag verkade i IFK säsongerna 1989-1999 och jag har många härliga minnen från min tid som aktiv. Bland annat spelade jag med Per Fosshaug under flera år och vi kom att utveckla en stor vänskap även utanför isen. Per levde verkligen med sin bandy och jag minns att han kunde ringa mig i princip närsom helst på dygnet och prata om olika situationer och annat från matcherna. Bland annat hur vi bättre skulle slå hörnorna och frislagen och andra detaljer som han verkligen gick på djupet med, säger Håkan och skrattar.

-Andra härliga minnen från min tid som spelare är när vi med Håkan Engström som tränare var rejäla underdogs, men tog oss till slutspel; jag vill minnas att det var 1996-97, samt de kvartsfinaler jag spelat med IFK, fortsätter Håkan. -Jag ser IFK:s alla hemmamatcher och känner starkt för klubben efter alla år. Jag är en riktig föreningsmänniska och älskar idrotten. Idag är jag aktiv som ledare för VIF:s damlag och har två tjejer som spelar. 

Till vardags jobbar Håkan Larsson-Kärnestedt som fastighetsingenjör hos Lundqvist Byggförvaltning och bor i centrala Vänersborg med fru och barn.

På lördag får vi på nytt stifta bekantskap med Håkan och de andra IFK-legendarerna och hylla dem för sina stora insatser i den blåvita tröjan under alla år, och samtidigt få se vårat A-lag på isen för första gången denna säsongen under ledning av nye tränaren Ari Holopainen. Det finns all anledning att ta sig till Arena Vänersborg på lördag. I samband med ispremiären kommer vi även bla. ha försäljning av årskort. 

Text: Niklas Thonander