Grymt viktig seger med 4-3 mot Vetlanda

Hoppet lever om att slippa kvala inför sista omgången av Elitserien.

Kolossal dramatik var det när IFK tog en av de viktigaste segrarna under säsongen.

Vetlanda vände från 2-1 till 2-3 och det såg mörkt ut för de blåvita. Då rullade bollen deras väg i ett mycket lägligt läge av matchen.

Emil Viklund kvitterade till 3-3 på ett skott som via Vetlandaspelare gick i mål.

Segermålet gjorde Jesper Öhrlund när han fick in 4-3 i åttiosjätte minuten. Det var hans andra för kvällen och Jesper visade stor vilja matchen igenom och fick också bli matchhjälte.

– Det var på tiden, säger Jesper Öhrlund. Vi har slitit hårt för det här utan att få några tvåpoängare. Idag var vi hetare än Vetlanda, vi vill mer. Det här förtjänade vi. Vi är på rätt spår och det är mer positivt nu. Det här var som en slutspelsmatch. Alla ger allt och vet sin roll. Vi spelar enkla bollar till varandra och skapar lägen, tycker Jesper.

– Det är en styrka att inte ge upp. Vi har en tight defensiv och vi vågar göra sin gubbe. Det känns skönt, avslutar han.

Vetlandas vändning till ledning kom genom mål av Patrik Johansson, hans andra och Emil Fedorov. Då hade det gått sextio minuter av matchen.

Efter det var IFK:s spel krampaktigt mot ett backande Vetlanda och några chanser skapades inte under en lång stund. Det kom en vändning när det som mest behövdes och andra raka segern med 4-3 var ett faktum.

Det var IFK som fick en smakstart i matchen när Jesper Öhrlund träffade rätt och 1-0 på matchens första hörna efter två minuter.

IFK anföll aggressivt och det var något överraskande att det var Vetlanda som gjorde nästa mål.  Patrik Johanssons kvittering till 1-1 kom från nära håll efter ett inspel från vänster.

Hemmalaget fortsatte att jobba på hade flera bra lägen men David Borwall i Vetlandamålet var alert och var i vägen.

Nytt hörnmål från IFK och 2-1 genom Joakim Johanson efter femton minuter. Rättvist efter flera bra hörnor på mål av blåvitt.

Trycket i spelet från IFK var fint och Emil Viklund tog sig fram och runt VBK:s försvar då var han där igen Daniel Borwall och räddade.

Joakim Johansson hade en hörna i trävirket så det sakandes inte chanser från IFK. Ställningen i halvtid var 2-1.

I den andra halvleken svängde det mellan hopp och förtvivlan, slutet blev gott.

– Nu har vi allt i egna händer och allt att vinna, säger Ari Holopainen. Vi vågar mer och vi skapar mer lägen framförallt i första halvlek. Det var ingen bra bandymatch men vi kämpar hela tiden och det är en rättvis seger. Det var vinst som gällde, säger han.

Sirius som IFK möter i den sista omgången borta förlorade mot Bollnäs. Båda lagen har tjugo poäng och Sirius har tre mål försprång i målskillnad. Det gäller för IFK att vinna på Studenternas i Uppsala på söndag för att slippa kval.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno