Gräsroten växer så det knakar

Allt fler väljer att stödja IFK Vänersborg genom att vara med i Svenska Spels Gräsroten.                                – I oktober hade 204 personer anslutit sig till att stötta oss, idag är det 493. En härlig utveckling, säger Joakim Hedqvist, som ansvarar för Gräsroten i IFK Vänersborg.

Med gräsroten fördelar Svenska Spel årligen 50 miljoner kronor till ungdomsidrotten. Och det är spelarna själva som bestämmer till vilka föreningar pengarna skall gå. Spelaren kan välja upp till tre favoritföreningar som får ta del av pengarna. Valet görs när det är dags att spela, antingen i butiken eller på nätet. Varje krona det spelas för blir till poäng, poäng som sedan går till spelarens favoritförening. Poängen avgör sedan hur stor del av de 50 miljoner som skall gå till just den föreningen. Ju fler poäng, desto mer pengar till föreningen.

Joakim Hedqvist jobbar för att få så många som möjligt att ansluta sig till gräsroten. Och han ser en stor ökning under de senaste månaderna.

Hur förklarar du denna ökningen?

– Vi har verkligen nått ut till Vänersborgarna. Vi är väldigt tacksamma för vårt samarbete med Torpa Tips & Trav, Ica Kvantums förbutik och Gillbergs. De butikerna har verkligen förmedlat syftet med gräsroten till sina kunder och det har hjälpt oss jättemycket. Sedan är det ju underbart att folk väljer att stötta just oss. Vi hoppas självklart att det kan bli ännu fler, avslutar Hedqvist.