Göte Larsson är klar som assisterande tränare till damlaget

Damlaget utökas med ytterligare en assisterande tränare och staben består nu av 5 stycken ledare.

 

Göte Larsson är en välmeriterad tränare med bakgrund i Vargöns BK, Blåsut BK, IFK J18 och IFK J20, det sistnämnda  slutade med ett flertal finaler och ett  SM-Guld med ett av alla IFK`s framgångsrika juniorlag.

Göte har varit tränare för spelarprofiler som Martin Röing, Henrik  Bergius, Christoffer Fagerström, Ilja Grachev, Petter Andersson och Richard Wallin Kamperin för att bara nämna några! 

 

Hur kommer det sig att du gör comback i föreningen igen ?

–  Jag kände att jag egentligen var färdig med bandyn men så har jag hört så mycket positivt om damlaget så när frågan dök upp så åkte jag ner till en träning för att känna av läget till en början. 

 

Du har varit med på någon träning innan som du nämnde, vad var det som fick dig att tackade ja till uppdraget som assisterande tränare och vad var din första uppfattning om laget?

–  Jag blev överraskad över hur duktiga alla var och glädjen som fanns i gruppen, inget gnäll utan tjejerna bara kör på, så det var kul att se. Tjejerna har mycket frågor och tycker verkligen att det är roligt, då är det även roligt att vara ledare när vilja och engagemanget finns hos spelarna.

 

Du är rätt välmeriterad och har varit med och tränat många profiler inom IFK. Vad känner du att du främst kommer att bidra med ? 

–  Någonting har man väl gjort bra genom åren som man kan ta med sig. Att bygga en stark grupp är bland det viktigaste i ett lag som detta som är helt nystartat, där har jag en en hel del att bidra med bland annat.

 

Kommer du vara med fullt ut under säsongen ?

– Jag kommer att vara med på minst en träning i veckan samt alla hemmamatcher. Jag kommer även att åka med på vissa bortamatcher men då tar jag egen bil p g a Covid-19.    

 

Vi hälsar Göte varmt välkommen  tillbaka till IFK Vänersborg

 

Ledarstab för damlaget.

Tobias Larsson 

Göte Larsson 

Magnus Svendberg 

Tilde Bjurholm

Johannes Håll

 

 

text: Martin Frändberg 

foto: Jorge Moreno