Gör som en av Elitseriens bästa spelare ansök till NIU i Vänersborg

Charlotte Selbeek valde att flytta från Norge för att gå bandygymnasium i Vänersborg

 

Hur har din NIU utbildning påverkat dig som bandyspelare och där du är i dag?
– Väldigt mycket! Att få möjligheten att träna mer än många andra är nyckeln för att bli bättre, att alltid ligga före i träningsmängd. Även att mycket av träningen på isen är individuellt, att man inte behöver jämföra sig med andra hela tiden. Jag som tjej kunde därför fokusera endast på min utveckling, samtidigt som jag fick utmaning när det väl var gemensamma övningar. Träningarna var roliga och utvecklande, vilket gjorde en motiverad till varje träning, även när man kände sig trött/sliten.

Vad var det som gjorde att du vågade ta steget att flytta från Norge till Vänersborg för att satsa på bandyn?
– Jag kände en enorm trygghet från både skola, bandyn och staden, men även hemifrån Norge. Man måste våga för att lyckas, och hade det inte känts bra kan man alltid flytta hem. Jag är väldigt glad för att jag vågade, för det är Niu som tagit mig dit jag är idag. Att allting låg nära varandra var också en bidragande orsak, att alltid kunna gå/ta cykeln till och från träningar och skola är en trygghet.

Var det bara Bandyn som lockade i samband med din flytt till Vänersborg eller är/var du aktiv inom andra idrotter?
– Jag var även aktiv inom fotboll och golf när jag flyttade till Vänersborg. NIU gav mig möjligheten att fortsätta med detta och hjälpte mig in i golf- och fotbollsklubben. Detta var otroligt viktigt för mig, dels för att komma snabbare in i livet utanför skoltid men också för att fortsätta med det jag tyckte var kul. Man ska inte behöva välja idrott när man är 15-16 år. Jag är väldigt glad för att niu hjälpte mig med detta, och det har absolut en stor del av hur jag tagit mig dit jag är idag.

Vilket är ditt bästa tips till någon som funderar på att söka till Bandygymnasiet i Vänersborg?
– Funderar du på att söka till bandygymnasiet i Vänersborg tycker jag att du ska våga testa. Att ha möjligheten till att träna på skoltid och öka mängden träning i vardagen är något jag värdesätter högt. Att samtidigt träna i en av Sveriges finaste arenor är en känsla jag rekommenderar att känna på. Nu när IFK numera har ett damlag och F17 på väg uppåt är detta en fantastisk möjlighet! Våga ta den och ha kul med kompisar!

Funderar du på att söka till NIU så tveka inte att skicka in din ansökan idag! Sista dag för att skicka in din intresseanmälan är 1 december.

Text: Martin Frändberg

Nationell idrottsutbildning (NIU)