Full fart mot elitseriepremiären

 

Petter Andersson tar ut sig max vid syreupptagningstestet

Idag är det 135 dagar kvar till elitseriepremiären,fredagen den 28oktober då Hammarby kommer till Arena Vänersborg. A-truppen har varit i full gång sedan mitten på april,dvs två månader. Stenhård träning har blandats med träningshelg i Dalsland sista helgen i maj och truppen har redan genomgått två tester utifrån det nya fysupplägg som man jobbar efter. Killarna har tränat på mycket bra vilket förra veckans test visar, säger tränaren – Jonas Berner.Testet som genomfördes 8 juni visade på klara förbättringar individuellt och nu är nya mål uppsatta inför augustitestet,fortsätter Jonas . Intressant blir då att följa det andra syreupptagningstest som då kommer att genomföras. Vi har valt denna specifika testmetod för att mer exakt få ett bevis på vilket konditionsvärde våra spelare har. En stark motor kommer  att ge bättre styrka i skridskoåkningen på isen- fortsätter Jonas. Nytt blir också den kollektiva träningen som kommer att erbjudas spelarna även under julimånad som normalt är semestermånad för spelarna. Processen kring  gemensam och individuell målbild inför säsongen är också uppstartad. Vi vill ge våra spelare tydligare roller inför kommande säsong, fortsätter Jonas. Alla i och kring laget jobbar hårt för att kunna ta nästa steg och jag är väldigt nöjd med försäsongen hittills avslutar Jonas Berner

Rickard Wallin Kamperin och Alexander Mayborn värmer upp

Nyförvärvet från Vetlanda BK – Marcus Sixtensson Ottosson ler hoppfullt inför kommande innebandyfight som är ett efterlängtat avbrott från den ”vanliga” fysträningen varje vecka.

Årets bandyjunior den gångna säsongen,nyutexaminerad student i fredags. Christoffer Fagerström laddar om för en ny bandysäsong.

Ledarna Joachim Berglundh och Jonas Berner följer spänt spelet.