Full fart i ungdomslagen

Fullt fokus under 2-målspelet på P13:s träning

Det är onsdag eftermiddag och IFK Vänersborgs P13 är i full gång med isträning i Arena Vänersborg.

Truppen består av 20 killar födda 99 och 00, och när vi besöker deras träning delar de isen med IFK:s två P11-lag som är runt 40 spelare.
– Eftersom vi delar på isen så fick vi dela upp gruppen på olika övningar för att lösa en bra träning, säger Fredrik Andreén som är en av 6 ledare för P13.
10 utav killarna spelade förra året i Vargöns BK, som dessvärre har lagt ner verksamheten.
– När det problemet dök upp i våras med Vargön fick vi en förfrågan om vi kunde ta emot dem, och självklart ville vi det, säger Fredrik – Det är en jättehärlig blandning på killar i laget som alla har ett brinnande intresse för bandy. Det har gått väldigt bra att föra samman de två lagen, och dessutom fick vi tre duktiga ledare ytterligare.

Fredrik Andreén, en av ledarna i P13

Det syns att Fredrik brinner för att träna killarna.

– Det är fantastiskt att det är så många ungdomar som vill spela bandy, men vi behöver bli ännu fler. Vi har jättefina förutsättningar med arenan och man missar mycket om man inte vågar ge sig på att testa bandy. Sen är väl bandy världens snabbaste lagidrott, säger Fredrik och skrattar.
– IFK har dessutom en härlig gemenskap med en bra organisation. Vi får mycket stöttning med bl.a. specialtränare, målvaktstränare och fysträning, så det är fina möjligheter för grabbarna att utvecklas i föreningen.

Johannes Thorn är en av killarna i laget.
– Det är väldigt kul med bandy, säger han med ett leende nästan lika stort som arenan.
Och att ha en arena att träna i tycker han också är bra.
– Det är bra för vi kan börja träna mycket tidigare på säsongen och så regnar det inte på oss.

Johannes Thorn, spelare i P13

Medan P13 avslutar sin träning står det nya ungdomslag redo och väntar på att få gå på isen, men först ska ismaskinerna göra sitt jobb. En som vanligt fullspäckad kväll i arenan!

Text: Camilla Hansson
Foto: Maja & Patrik Karlsson

Ledarna samlar killarna till mellansnack mellan övningarna

 

Världens snabbaste lagsport?