Fritt inträde till kvällens derby mellan IFK & Villa

På fredagskvällen väntar en riktig höjdare i arenan, då IFK Vänersborg tar emot Villa/Lidköping i ett hett vänerderby och tillika tidig toppfight i allsvenskan.

 

IFK har efter premiärförlusten mot Sunvära besegrat Hammarby i två möten och övertygat. Senast i 4-0 segern på hemmais då 14-åriga Felicia Kullberg fick hålla nollan efter finfin insats i sin debut. Nu väntar alltså tuffast möjliga motstånd då Villa kommer till Vänersborg. Lidköpingslaget leder serien före just IFK med full pott efter två omgångar och på bättre målskillnad.

-Det finns alla förutsättningar för en väldigt bra match som blir rolig att titta på mellan två bra lag. Jag tror det kommer bli jämt. En match i högt tempo kan vi förvänta oss. En jättekul och inspirerande match att spela. Vi är verkligen heltaggade inför uppgiften som är lite av årets höjdpunkt,  säger Rut Lina Berner. Rut Lina Berner valde att komma hem till sin moderklubb till denna säsong och vara med på IFK Vänersborgs spännande dambandysatsning. En fantastisk rekrytering såklart för föreningen med ett så namnkunnigt nyförvärv med stark koppling till IFK.

-Jag har inte ångrat en sekund att jag kom till IFK. Att få vara med på denna nysatsning är fantastiskt roligt för mig som är från stan. Jag är helmotiverad och  ser det också som inspirerande att få vara med och motivera våra tjejer i föreningen att satsa på bandyn, fortsätter Rut Lina.

Rut Lina har en mycket gedigen meritlista. Fem elitseriesäsonger i Kareby, varav tre SM-guld. Tre elitseriesäsonger i Villa,  VM-guld med Sveriges F 17 landslag, silver med F14 landslaget, samt flera World-cuptitlar för att nämna några framgångar ur hennes fantastiska CV. 

Nu väntar ett nytt spännande uppdrag för Rut Lina att få vara med och utveckla IFK Vänersborgs satsning och på sikt ta laget upp till högsta serien. Vi hoppas att publiken tar tillfället i akt och kommer och stöttar fram våra tjejer i fredagens heta vänerderby och tidiga toppfight i arenan.

Avslag 18:30. För er som inte bokat bord i  AK`s är baren ändå öppen under matchen.

 

Text: Niklas Thonander

Foto: Jorge Moreno / Martin Frändberg