Frillesås

Frillesås vann igen, nu med 5-4

Ingen revansch för IFK.

Det blev en mycket dramatisk avslutning på matchen när IFK jagade framåt vid underläge med 5-2 men närmare än 5-4 kom inte laget.

Matchbilden passade Frillesås bra som backade hem och försvarade sig med nästan hela laget på egen planhalva. IFK jobbade och försökte komma igenom med det var svårt. När sedan Frillesås satte tre hörnor så blev matchen precis så som hemmalaget kunde önska sig. När också deras hörnrus fungerade så fick IFK det besvärligt. På sjutton hörnor lyckades bara Joakim Hedqvist göra mål och det direkt efter en straffmiss.

Marginalerna var inte med gästerna som hade lägen men var återigen ineffektiva. Spelarna slet och försökte men kom inte igenom. Det blev en ny tung förlust och mot Frillesås som nu har två vinster mot IFK.

– Man är rätt tom nu säger, assisterande tränaren Jesper Larsson. Det är blandande känslor just nu, förbannad för vi vet att vi kan så mycket mer. Vi förlorar på vårt agerande. Det blir ett inställningsspel där Frillesås är bättre. De gjorde sina mål i rätt läge, 3-1 och så kom 4-2 när vi var på väg in i matchen, tycker Jesper.

Det yttre förhållandena var bra med ett perfekt väder för Annandagsbandy utomhus på på Sjöaremossen. Runt noll grader och svag vind plus en mycket publik, 1705.

IFK kom med en överraskning i startuppställningen när Jesper Öhrlund spelade högerback. Olle Berglund spelade på sin ordinarie plats som halv till vänster och Emil Viklund på mitten.

Gästande Vänersborg öppnade i bra tempo och skapade tre hörnor innan det hade gått åtta minuter men som det har varit på de senaste matcherna så blev det inga bra träffar. Istället tar Frillesås ledningen på sin första hörna efter tio minuter när Fredrik Johansson med sin fullträff satte 1-0.

IFK fortsatte att dominera och föra spelet men ett mycket kompakt Frillesåsförsvar styrde undan attackerna. Robin Öhrlund var aktiv och sökte medspelare som ofta hamnade ut i mot kanterna. Det saknades inte IFK-chanser med det ville sig inte riktig, bollen studsade inte deras väg när de kom till avslut. Det var hemmaspelare i vägen eller så fick de blåvita inte riktig träff.

Kvitteringen helt rättvis i den 27:e minuten när Niclas Nyqvist frispelade Johan Koch som ensam med målvakten gjorde 1-1.

Det var mycket IFK resten av halvleken men bästa chansen hade Frillesås bästa chansen som Kimmo Kyllönen gjorde en högklassig räddning på. Ställningen i paus var 1-1

Frillesås fick en drömöppning i den andra halvleken när Fredrik Brandin gjorde 2-1 tre minuter in på halvleken.

IFK skapade på nytt flera hörnor utan resultat. Återigen satte Frillesås en hörna genom Adam Rudell i 62:e minuten och så stod det 3-1.

Johan Koch gjorde sitt och IFK:s andra mål när han reducerade till 2-3 den här gången frispelad av Robin Lundqvist i 65:e minuten.

Frillesås och Adam Rudell fortsatte att vara effektiva på hörnor och ökade till 4-2 i 74:e minuten.

Mer skulle det bli när den andre tvåmålsskytten i Frillesås, Fredrik Johansson åkte helt solo igenom ett passivt Vänersborgsförsvar till 5-2 efter 82 minuter.

IFK satsade allt framåt  och Joakim Hedqvist gjorde 5-3 och 5-4. Det första på straff i 84:e minuten och det andra på en hörna i 90 minuten. Närmare än så kom IFK inte.

– Nu gäller det att göra rätt i varje träning, i varje match för vi vet vad vi kan, avslutar Jesper Larsson.

IFK ligger kvar på tolfte plats och på lördag är det ny match i Arena då Åby Tjurheda kommer till Vänersborg.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Mikael Larsson