Frillesås nästa motståndare i Arenan

Onsdagsmatch

Ny match i Arenan på onsdag kväll efter ett par dagars matchuppehåll och viss återhämtning efter derbyförlusten mot Gripen på fredagskvällen.

– Det har varit tungt, självklart men det är gott att det är en ny vecka med nya matcher och nya poäng som står på spel. Man fick gräma sig lite i helgen men om man ser till fredagsmatchen så är det bara en seriematch så klart att det svider lite extra när det är Gripen och det skall det göra också, säger Simon Blomqvist.

– Det är inte svårt att ställa om, vi har pratat igenom matchen. Det är vissa bitar vi är nöjda med och vissa som vi är mindre nöjda med. Vissa bitar skall vi ta med oss och några som vi skall ändra på. Det är två helt olika motståndare och det ser vi fram emot. Frillesås har varit frejdiga, de bjuder upp, de har mycket fart och spelar med väldigt mycket energi och många spelare som är med i deras anfallsspel och uppbyggnad. Men det är en motståndare som vi känner till väl.

Frillesås som kommer till Arenan, ett lag som har tappat några av de rutinerade och drivande spelarna från förra säsongen. Nya är bland annat Marcus Kumpuoja som spelade i IFK förra säsongen. Karl Tagesson är en lovande spelare som kommer från Villa Lidköping och som redan är en viktig spelare för FBK. Jesper Larsson, välbekant för IFK, tränar laget även den här säsongen. Starten och förberedelserna har som vanligt vara svåra innan hemmaarenan Sjöaremossen blev spelbar. Inledningen i årets elitserie var tung men nu har laget kommit igång och har på de senaste fyra matcherna tagit fyra poäng. Två oavgjorda och seger hemma mot Gripen. Frillesås ligger på trettonde plats med det är tre mindre än IFK på nionde plats. Förra säsongen vann IFK med 5-0 hemma och på Annandagen blev det 1-1 på Sjöaremossen i en kylslagen match.

– Vi skall fortsätta att försöka trycka på och hitta tillbaka till vårt spel vi tror otroligt mycket på det. Inga konstigheter, vi skall gå ut och försöka göra en bra prestation. I stort sett tycker jag att vi har gjort bra saker men vi har haft väldigt tufft att få in bollen. Vi har haft många bra lägen det är mycket skott utanför målet och vi har inte riktigt fått effekt på det spelet vi har haft. Vi har gjort för lite mål, det är det som har fallerat, säger Jesper Bryngelsson.

– Frillesås är ett lurigt lag som kämpar och krigar otroligt hårt. De gör de grejorna som de är bra på. De är tuffa att möta så det kommer att bli en tuff match. Vi vill föra matchen och det gäller att få hål på lagen lite tidigare och bli lite tydligare i våra offensiva åkningar så skall vi nog kunna peta dit någon boll.

Det är en viktigt match för IFK som har fyra raka förluster med sig inför hemmamötet mot Frillesås.

– Det är idrott och man kommer alltid tillbaka, bara för att man är nere i en lite svacka så kommer man inte att vara där hela tiden. Idrott är upp och ner just nu har vi fått några tunga förluster så nu hoppas vi att vi gör bättre prestationer och plocka poäng, tycker Jesper.

Max Sundelius står i IFK:s mål när Kimmo Kyllönen är skadad och Elliot Trygg sitter på bänken.

Matchen börjar 19.00 onsdag kväll.
Kom och stötta IFK i Arenan!

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno