Första träningsmatchen avklarad

IFK Vänersborg – HK Zorkij 4-8 (2-4)

Då var första träningsmatchen avklarad för IFK Vänersborg säsongen 12/13 inför 531 personer. Efter bara två ispass var det dags att ställa in kropp och knopp på 90 minuters match mot ryska Zorkij. Zorkij som kom trea i den ryska ligan förra säsongen, och i laget hittar vi svenskarna Johan Esplund, Patrik Nilsson och Linus Pettersson.

IFK Vänersborg startade säsongens första match utan Andreas Eriksson, Christoffer Fagerström, Johan Sixtensson och David Erkenborn som inte kunde vara med av olika anledningar. Istället klev Nils Berner och Adam Blomster in och fick mycket speltid, och juniormålvakten Martin Falk satt på avbytarbänken.

Jocke Hedqvist verkade vilja visa ambitionsnivån från start i år, och gjorde alla IFK:s fyra mål.
– Ja det lyckades bli några mål direkt, det kändes helt okej, säger Jocke.

Jocke hittade nätet 4 gånger i första träningsmatchen. Denna boll gick dock strax utanför.

Men resultatet, som skrevs till 8-4 till Zorkijs fördel, tyckte han inte var så mycket att prata om.
– Det enda vi fokuserar på nu är vår egen prestation. Nu har vi något att börja prata och diskutera om. Saker som vi gjorde bra och saker som vi kan justera och göra bättre.

Laget har en stentuff start denna veckan. De har tränat två ispass måndag-tisdag, match onsdag, och lördag-söndag blir det träningshelg. Dessutom står flera av spelarna som ledare på isen under veckans Sommarbandyskola.

– Ja det var mjölksyra både här och där efter matchen, skrattar Jocke. – Det är lite speciellt att träna 2 ispass och sen spela match. Det är tungt nog att komma ut på stor is, även fast man har löptränat mycket blir det en helt annan sak. Sen var det väl den tuffaste starten att möta ett stjärnspeckat Zorkij. Men det är riktigt skönt att det är igång igen, säger Jocke nöjt.

Mer om matchen:

–> Bilder från matchen. Foto: Patrik Karlsson

–> TTELA.se

–> Svenskafans

 

Gött att vi är igång igen! Att 531 personer trotsade en ljummen solig sommarkväll och gick in i en något kallare Arena – det tackar vi allra ödmjukast för. TACK!

Nästa gång vi ses blir söndagen den 26 augusti då Gripen Trollhättan gästar Arena Vänersborg. Matchstart kl. 18. VÄLKOMNA!