Förlust trots storpublik och feststämning

Storpublik och feststämning i Arena Vänersborg men tyvärr så räckte inte det för att IFK Vänersborg skulle besegra Villa Lidköping. Gästerna från Skaraborg blev tyngre och tyngre ju längre matchen led och kunde till slut vinna med

Storpublik och feststämning i Arena Vänersborg men tyvärr så räckte inte det för att IFK Vänersborg skulle besegra Villa Lidköping. Gästerna från Skaraborg blev tyngre och tyngre ju längre matchen led och kunde till slut vinna med 2-7 (2-3).

-Det känns tungt då vi återigen gjorde en bra match och framförallt en bra första halvlek igen. Men vi hamnade i underläge och blev stressade och då tappade vi vår matchplan och började åka bandy, sa hemma-tränaren Ari Holopainen.

Att Villa vann matchen var inte så mycket att snacka om. Laget innehåller mycket kvalitet och många bra spelare och när man som idag också kunde spela på resultatet så var man numret större än hemmalaget.

-Jag tycker att vi var lika bra, om inte bättre än dem i första halvleken. Vi rev upp stora hål i deras försvar och sårade dem rejält. Tyvärr så hjälpte vi dem att göra mål utan att de ens skapade chanser och det tog energi från oss, sa IFK:s lagkapten Jocke Hedqvist.

Det Jocke tänkte på var bland annat Villas ledningsmål till 2-1 som IFK målvakten Kimmo Kyllönen tappade in i eget mål när han skulle kasta ut bollen. Det var inte många av de 3516 på läktaren som uppfattade att bollen hamnade i mål.    

-2-1 målet avgjorde inte matchen, men det är så tuffa och täta matcher så man får inte bjuda på något, menade Ari Holopainen.

Innan detta hade Martin Karlsson gjort 0-1 och Mikko Lukkarila (bilden ovan)kvitterat för hemmalaget. Det var också Lukkarila som kvitterade till 2-2 efter en dryg halvtimma när han och Johan Koch var helt solo med Thimfors i Villamålet. Så långt var det ett helt rättvist resultat.

Så när Villas David Karlsson gjorde 3-2 strax innan pausen och så kändes det inte riktigt rättvist. Men Villa var som ofta, väldigt effektiva.

IFK inledde också starkt efter paus och man skapade flera fina lägen. Bland annat hade man en trippelhörna som skapade ett rejält tryck mot gästernas mål. Villa försvarade sig dock bra och tio minuter in halvleken gjorde Tim Persson 4-2 efter en snabb omställning från gästerna.

Med detta mål i baken tappade hemmakillarna sitt spel och som Ari sa så började man åka bandy istället för att spela som ett lag, och det gjorde att man blev ett ganska lätt byte för Villa-förvaret.

-Vi började köra en och en och då är det svårt att komma till lägen och skapa chanser. Villa är för bra för det, sa Jocke Hedqvist.

Ja Villa plockade ganska enkelt ner IFK-attackerna och framåt anföll man med precision. 5-2 gjorde Johan Löfstedt när han rundade IFK försvaret och via en hemmaskridsko fick se bollen gå i mål. 6-2 satte liberon Martin Johansson med en hörna rätt upp i nättaket. Och slutligen fastställde Joakim Andersson slutresultatet när han plockade ner en lyra och rullade in den under Kimmo i hemmamålet.

-Vi har haft några tuffa förluster nu och det känns som att vi inte orkar mentalt i 90 minuter, och jag vet inte varför, sa Ari Holopainen. Men det vi måste reda ut, tillade han snabbt.

-Vi är inte nöjda idag och det är tungt att förlora, men de var bättre än oss och då är förlusten lite lättare att ta. Imorgon ska vi ta ett snack om matchen innan vi laddar om inför Frillesås på fredag, sa Jocke Hedqvist.

Beträffande spelarkritik så ville inte Ari Holopainen inte framhålla någon:

-Jag vill inte framhålla någon utan när vi är bra är alla bra och när vi tappar så gör hela laget det.

IFK får chans till revansch omgående då Frillesås väntar borta redan på fredag kväll.

-Det blir en riktigt tuff fight det också, avslutade Ari Holopainen.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Bildgalleri från matchen

Bandyplay – Highlights

Radio Väst

Radio Skaraborg

Elitrapport – matchfakta