Förlust trots Davids dubbel

Västerås SK-IFK Vänersborg 9-3 (5-1)


David Borvall räddade två straffar mot Västerås, vilket innebär tre räddningar på tre försök på de två senaste matcherna.

 

Det som började med en blåvit adrenalinkick övergick i grönvitt jubel. Utmanande IFK Vänersborg öppnade starkast i båda halvorna av matchen, men fick till slut se sig besegrat borta mot Västerås.   

Precis som i senaste matchen (7-2 mot Broberg) öppnade IFK Vänersborg starkt och visade ingen överdriven respekt för motståndaren de första tio minuterna. Pigga skridskor ledde fram till en bra skottchans för Sergej Lomanov Junior efter fem minuter, men det var strax därefter som hoppet växte hos de ditresta blåvittfansen.

I den sjunde minuten satte Felix Pherson fart från egen planhalva, tog sig elegant fram centralt och frispelade Mikko Lukkarila till 0-1. Samme Lukkarila fick dryga minuten senare chansen att pricka in 0-2 på friläge, men fick se avslutet räddas av både landslagsmålvakten Andreas Bergwall och 42-åringens målram.

Så långt såg det ut att bli en trevlig söndagseftermiddag för IFK, men efter bjuden kalldusch vaknade det som ofta refereras till som ”maskinen” i grönvit dress.

1-1 styrdes in av Emil Juhlén, efter långskott från Anders Bruun med 9 minuter på klockan.

2-1 på friläge av Ted Bergström.

3-1 och 4-1 stod Jonas Nilsson för innan Jacob Bucht fastställde halvtidsresultatet till 5-1 på övertid.

En uppförsbacke, men bandy vore inte bandy om det inte fanns ett hopp som övertrumfar halvtidsresultat. Det hoppet levererade notoriske målskytten Joakim Hedqvist när han satte säsongens 30:e mål omedelbart efter paus, och när storvuxne David Borvall sedan utökade sin förträffliga straffräddningsprocent i minut 51 verkade vindarna blåsa åt rätt håll.

Dessvärre satte Bucht 6-2 i anfallet efter, och därefter blev uppförsbacken mer lik sluttampen i Tour de ski. Tre raka VSK-mål noterades innan klockan nått 70 minuter och Emil Viklunds reducering till 9-3 blev mest av akademisk art.

Noterbart är att David Borvall räddade en andra straff i den 82:e minuten, och frågan är om någon annan målvakt kan mäta sig med honom i den grenen under pågående säsong?

Nu laddar vi om för den stora revanschen mot Sirius på onsdag! Vi ses väl i Arenan klockan 19?

Mer om matchen:

TTELA – liverapport

Bandypuls

Matchhändelser (Elitrapport)

Se höjdpunkter på Bandyplay