Förlust på Skarpe Nord

Det blev ytterligare en förlust för kamraterna i onsdagskvällens match mot Kungälv med 5-1 (1-1).

Trångt för Andreas Eriksson att ta sig fram.

Klicka på bilden för att komma till fler matchbilder.

Första halvlek såg bra ut för Vänersborgskamraterna på Skarpe Nord. Robin Lundqvist satte ledningsmålet 1-0 i den 27:e minuten genom ett projektilskott långt utifrån. Kungälv får sedan 2 man utvisade, men Vänerborg lyckas inte förvalta läget. Istället får Kungälv in ett kvitteringsmål på hörna i den 38:e.

– Jag tycker att vi gör det bra i första halvlek och har 1-1. Vi skulle varit i ledningen där för vi har chanserna, istället får Kungälv turligt in en hörna, säger Jonas Berner om första 45.

Andra halvlek kunde inte startat sämre. Kungälv tar ledningen med 2-1 genom Mikael Lindberg innan en minut har gått. 3-1 kommer sedan oturligt i den 55:e minuten när Röing faller i eget straffområde, spelar bort bollen liggande och Kungälv får straff.

– I det läget så börjar vi att jaga och Kungälv kan backa hem rejält. Vi anfaller en och en och det funkar inte, säger Berner.

– Det märks att vi förlorat tre matcher nu. VI blir oroliga när vi hamnar i underläge, trots att det är 30 minuter kvar när de gör 3-1 så sprids det en stress i laget och vi får svårt att hantera situationen.

Vad ska ni göra för att vända detta nu?

– Vi ska jobba med vårt grundspel som fungerade bra i första halvlek och så måste vi jobba med att komma över stressen.
– Vi får fundera på vad vi kan göra annorlunda för att bryta detta nu. Men killarna lägger ner sin själ i att komma ur detta och är väldigt delaktiga i att hitta lösningar. Och vi kommer lösa detta, men det krävs hårt arbete.

Trots det otroligt motiga läget och den ekande kritiken utifrån är stämningen i laget bra enligt Berner.
– Det är en god stämning och det finns en stor vilja i gruppen att göra detta bättre och allihopa jobbar åt samma håll. Vi vet också att det är så lite som kan få det att vända.

Vi är eniga med Berner om att det krävs en vinst nu också för att få in energi i laget – och till publiken. Vi får en ny chans nästa onsdag då vi tar emot Sirius på hemmaplan i Arena Vänersborg.

Beröm idag till Robin Lundqvist och Gabriel Bridholm.

Mer om matchen;

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport – matchrapport

TTELA.se