Förlust mot Villa Lidköping


Robin Öhrlund svarade för en fantastisk prestation vid 1-1 målet ikväll.

IFK förlorade fredagens heta västderby mot Villa/Lidköping med 6-3 (2-2) inför 2574 åskådare i Arena Vänersborg. Efter en första halvlek som var mycket jämn, tog gästerna över i andra och vann till slut helt rättvist. 4-2 målet i mitten av andra av Christoffer Norin efter rejält IFK-slarv sänkte hemmalaget.

 -Vi började matchen bra. Första halvlek fightas vi och skapar flera lägen utöver våra mål. Vi får tyvärr en mycket tung start på andra då Villa kan ta ledningen alldeles i inledningen och 2-4 målet är ju mycket  tungt. Vi är inte riktigt med i andra, samtidigt som man måste komma ihåg att Villa är ett mycket bra lag, säger Ari Holopainen.

 Gästande Villa/Lidköping tog ledningen i matchen i den nionde minuten genom den notoriske målskytten David Karlsson. IFK replikerade tämligen omgående och vilket mål sedan. Robin Öhrlund fick tag i bollen på mittplan och åkte igenom i princip hela laget innan han serverade Robin Lundqvist som i öppet mål inte gjorde något misstag. En fantastisk prestation av IFK:s unge storstjärna Öhrlund.

 -Jag tycker vi står upp jättebra i första halvlek. I andra är Villa numret för stort för oss och vinner rättvist. Själv är jag nöjd med min insats, och känner mig pigg, men förlusten är tung. Villa är effektiva och har mycket kvalitet, säger Robin Öhrlund. IFK stod upp bra de första 45 minuterna. Juho Liukkonens mål till 2-2 i slutet av halvleken var rättvist i det läget. Alldeles i upptakten av andra halvlek kunder en fristående Christoffer Norin göra 3-2 till Villa. Då hade vi bara spelat en minut, och när samme Norin utökade gästernas ledning  med dryga halvtimmen kvar efter slarv från Juho Liukkonen var det ridå för IFK.

-Det var ett psykologiskt mycket tungt mål. Vi kämpar och reducerar till 3-5 i slutet av Emil Viklund och har väl något läge att skapa lite nerv med ytterligare ett reducerings mål när vi satsar allt framåt. Vi tappar dock grunderna i andra och gör en sämre halvlek. Samtidigt så är Villa riktigt bra, det får vi inte glömma, säger Ari.

-Nu skall vi fortsätta att träna på och göra allt för att hitta tillbaka till spelet som har gett oss tio poäng i denna serie. Det finns inga genvägar, avslutar Ari.Villa/Lidköping tog i och med denna derbyvinst sin första två poängare på fem matcher och stod för en fin insats och vann helt välförtjänt.  För IFK Vänersborgs del väntar nu Hammarby på Zinkensdamm 13 december.

 Text:  Niklas Thonander