Förlust mot Villa i sista träningsmatchen

-

IFK Vänersborg räckte inte riktigt till mot Villa-Lidköping i fredagens genrep. Lidköpingslaget vann med 2-6 (1-1), efter att man avgjort matchen med tre snabba mål i inledningen av den andra halvleken.

-Vi gjorde en skaplig första halvlek, men tyvärr lyckades vi inte bibehålla det spelet efter paus, sa IFK:s hårdskjutande back Joakim ”Kimmen” Johansson efter matchen.

Kimmen analys var såklart helt korrekt.

Villa började bäst och hade en hel del boll i början, och i den 20:e minuten tog man ledningen när Martin Johansson slog in bollen efter ett par hörnreturer.

Villa tappade lite av initiativet efter ledningsmålet och hemmalaget kunde jobba sig in i matchen, och spelet jämnade ut sig.

-Efter deras ledningsmål tycker jag att vi gjorde det bra. Vi var täta bakåt och jag kände mig inte alls trött efter första halvlek som man annars brukar vara när man möter Villa, sa Kimmen.

Undra på att han var pigg i pausen Joakim, då det var han som på övertid avslutade den första halvleken med en hörnkanon i nättaket, och IFK kunde gå till vila med 1-1.

Tyvärr så kunde hemmakillarna inte ta med sig den fina avslutningen in i den andra perioden, utan redan i den femte minuten gjorde Villa 2-1. Inte nog med det, två och en halv minut senare stod det 4-1 till gästerna från Skaraborg och matchen var över resultatmässigt.

-Jag vet inte vad som hände där i början, sa Joakim Johansson. Vi missade markering och vi tog en del felbeslut. Men det är små detaljer och små beslut där vi missar och det håller inte mot Villa.

Efter detta rullade matchen på som den vänskapsmatch det var. Villa hade mycket boll och IFK hade ganska så svårt att få till något bra i sin offensiv. Två mål ytterligare blev det för gästerna innan IFK avslutade den andra halvleken på samma sätt som den första, alltså med ett hörnmål. Målskytt var IFK:s nyblivne landslagsman Adam Herou-Löf.

Noterbart från motståndarna Villas sida var att skyttekungen Christoffer Edlund inte gjorde något mål. Han var dock inte ofarlig utan noterades för tre assist.

-Det var skönt att det inte delades ut några poäng idag, sa Joakim Johansson. Vi kan inte gräva ner oss efter denna match, men vi måste såklart snacka igenom vissa saker. Vi gjorde mycket bra i första och det får vi ta med oss till seriepremiären nästa vecka. Jag har mycket energi och det ska bli skitkul att spela om poäng på riktigt, avslutade Kimmen.

Närmast är det alltså seriepremiär nästa fredag den 28/10 kl 19:00, och då tar IFK emot IK Sirius hemma i Arenan. Välkomna då!

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson