Förlust mot Villa i sista cupmatchen

IFK Vänersborg – Villa Lidköping 1-7 (1-3)

Smakstarten 24 sekunder in matchen – när Petter Andersson slår en fin lyrboll till Robin Lundqvist som tar ner den och enkelt lägger in den i mål till 1-0 – höll sig tyvärr inte så länge. Minuten senare kvitterar nämligen Villa till 1-1 genom David Karlsson. Inom de första 14 minuterarna slår samme Herr Karlsson till igen två gånger om och fixar 1-2 och 1-3 till bortalaget. En rafflande start på en rafflande match. Det blev en match med ett helt annat tempo än vad vi sett i någon annan match under helgen.
– Det var en bra värdemätare, men siffrorna tycker jag blir lite för stora gentemot hur spelet är, säger Marcus Bergwall efter matchen.

Ja, för målen rann iväg i andra halvlek. Kanske hade det sett annorlunda ut om Vänersborg fått den straff man ville haft när Mikael Olsson blev nerdragen i straffområdet i början på andra halvlek. Istället fick Villa en straff i situationen efter och David Karlsson utökade ledningen till 1-4.

Vänersborg skapade både chanser och hörnor men effektiviteten fanns inte idag. Istället var Lidköping än mer effektiva och gjorde 1-5 genom Daniel Andersson, 1-6 genom Tim Persson och David Karlsson gjorde sitt 5:e mål för dagen till 1-7.

– Jag är faktiskt mer nöjd med andra halvlek trots att det blir 0-4 gentemot första halvlek när det blir 1-3. I och med att tempot är mycket högre så blir tajmingen mycket sämre, så vi har lite att vässa på där. Det är en lärdom vi tar med oss och det passade oss bra att vi fick den här matchen och Villa är ett bra lag, säger Bergwall som trots allt är ganska nöjd med helgen som helhet:
– Jag är nöjd med helgen, både fredag och lördag. Vi har gått runt på allt folk vi har, och de yngre spelarna har gått in och visat att de är att räkna med.

Lagkaptenen Henrik Erikssons hade också en förklaring till dagens förlust:
– De var lite hetare och lite vassare än vad vi var. Vi skulle ha gått ut mycket hårdare och aggressivare. Det är så vi brukar kunna vinna mot Villa genom att vi är tuffa och jobbar hårt, men det gjorde vi inte idag.

I dagens match saknades Andreas Eriksson som vilade för en känning av en gammal skada. Richard Wallin Kamperin stod också över med tanke på sin tidigare lårskada. Vi ska också ha med i tanken att både Robin Lundqvist och Christoffer Fagerström gjorde sin 6:e match inom loppet av en dryg vecka eftersom de var iväg och spelade U23-landskamper förra helgen. Nu blir det lite vila från matcher under två veckor för att samla nya krafter till finalspelet i Svenska Cupen 30 september – 2 oktober.

Vi säger stort grattis till Villa Lidköping till en välförtjänt seger i årets upplaga utav Vänercupen!

Tack till alla er som kom till Arenan under helgen. Vi ser fram emot ett återseende den 6 oktober då nästa träningsmatch går av stapeln mot Kungälv.

Till matchrapporten