Förlust mot Villa BK

Som väntat var Villa BK tunga att möta, men det som var glädjande, var IFK:s spel.

Efter första halvlek stod det 3-0 till Villa och de hade det tufft att ta sig igenom IFK:s försvar. Om de väl kom igenom försvaret, så stötte de på patrull när Anton Svensson storspelade i målet.

Det krävdes två hörnor och en studsboll för att överlista Svensson i målet. Så långt visade IFK att försvaret var oerhört bra, men framåt blev det bara sporadiska besök.

Andra halvlek började med en kalldusch för IFK. Innan första minuten var spelad,  gjorde Villa 4-0:

-Det var tungt, erkänner tränaren Jesper Bryngelsson, men i andra hittar vi vår offensiv och skapar en del chanser.

Chanserna att göra mål fanns där men bolluslingen ville inte studsa rätt denna kväll för hemmalaget. Till slut kunde dock Kalle Lempinen och Mikko Lukkarilla göra var sitt mål och till slut skrevs siffrorna till 2-8.

Till denna match hade IFK fått tillbaka spelglädjen, det syntes. Nu mötte de ett av Sveriges bästa bandylag och då är det tufft att försöka ta poäng, men de gjorde ett försök. Nu väntar viktiga matcher framöver:

-Nu ska vi ladda om till matchen mot Rättvik och jag lovar att vi ska jobba och kriga om varje poäng, avslutar Jesper.

På tisdag åker IFK till Rättvik då två viktiga poäng kan bärgas.

Text: Sven Wassén