Förlust mot Vetlanda och P17 utslagna ur SM-slutspelet

-

Det blev förlust även i den andra matchen för IFK:s P17-lag i kvartsfinalserien mot Vetlanda. 10-5 vann Vetlanda med hemma och det innebär tyvärr att IFK är utslagna ur SM-slutspelet.

IFK hade ju ett riktigt tufft utgångsläge efter hemmaförlusten med 12-4 i onsdag och det var man också medvetna om när matchen startade.

-Att det skulle bli tufft att plocka in åtta mål det visste vi, men vi ville ändå få med oss något bra från matchen och det tycker jag vi fick, sa IFK ledaren Martin Kjellström. Hemma tycker jag att vi vek ner oss men idag stod vi upp bra och stora stunder spelade vi riktigt bra. Över 90 minuter är dock Vetlanda bättre än oss.

Hemmalaget fick också en riktigt bra start på matchen när man ganska enkelt kunde gå fram till 3-0 ledning, och kanske avgjordes matchen redan där.

-Det studsade lite emot oss i början och jag tyckte att deras inledande mål var billiga, sa Martin Kjellström. Det är lite såhär det varit under säsongen, upp och ner. Vi har gjort många fina insatser men ändå inte fått med oss poängen som vi borde. Men de bästa lagen rår vi inte riktigt på ännu, analyserade Martin vidare.

IFK fick till en reducering innan paus och det var när Matti Rebelius satte en straff strax innan vilan. Efter pausen rullade sedan Vetlanda på och via 5-1 och 9-3 som mest, snyggade IFK till siffrorna på slutet. Unge Vincent Mayborn gjorde två av reduceringsmålen och Carl-Hugo Berner och Isac Stolt var sitt.

-Det är klart att vi hade hoppats på lite mer i SM-slutspelet, men vi blev åtta i serien och Vetlanda tvåa, så det är klart att de är ett bättre lag än oss. Jag tycker ändå att vi gjort tre bra halvlekar mot dem, och idag var backlinjen vår bästa lagdel som höll ihop det bra över 90 minuter, summerande Martin Kjellström, som inte vet vad som händer med laget till nästa säsong.

-Vi får avvakta och se hur IFK resonerar, om det blir U-lag, P19 eller fortsättning på P17. I år var vi ju i alla fall det IFK-lag som fick spela längst den här säsongen och det får vi ta med oss, avslutade en inte alltför besviken Martin Kjellström.

 

Text: Svante Johansson

Foto: Mikael Larsson