Förlust mot Västerås

Västerås brukar vara en stad där IFK Vänersborg trivs att spela bandy i. Sedan ABB Arena byggdes har det dock var betydligt mer knapert med poäng för IFK i ”gurkstaden”.

Stärkta av två raka vinster åkte IFK till Västerås och fick se ett hemmalag som satte full fart från början och dominerade matchen första tio minuterna. Därefter skiftade matchens momentum och det var IFK som tog initiativet och skapade de farligaste chanserna.

Logisk IFK-ledning

Inte helt ologiskt tog IFK också ledningen, om än på ett något turligt sätt. Petter Andersson sköt ett frislag mot mål som styrdes via en försvarande skridsko och in i mål. Ledningen stod sig dock inte särskilt länge utan förre IFK:aren Mikael Olsson kunde på egen hand kvittera till 1-1.

IFK skapade många bra chanser men har för tillfället förtvivlat svårt att sätta dem. Istället fick man se Västerås göra både 2-1 och 3-1 innan paus. Matchen var fortsatt jämn både spelmässigt och chansmässigt och Marcus Sixtensson Ottosson kunde i den 63:e matchminuten göra 3-2 på hörna och IFK kändes på gång.

Två snabba av VSK

Tyvärr kan även Västerås göra mål på hörnor och strax efter IFK:s reducering satte Anders Bruun en hörna och närmaste omgående efter det målet kunde Jimmy Jansson göra ännu ett hemmamål. Hastigt och mindre lustigt med IFK-ögon stod det 5-2 till hemmalag.

Resten av matchen gick klart i Västerås favör och istället för att IFK åt sig närmare kunde Oscar Robertsson fastställa slutresultatet till 6-2 i slutskedet av matchen genom Västerås tredje hörnmål för kvällen.

VSK effektivare på hörnor

IFK hängde med länge och väl i matchen men två snabba mål av VSK med 20 minuter kvar blev matchavgörande. Det hörnskytte som fungerat så bra de senaste matcherna gav inte samma utdelning den här kvällen, utan istället för IFK smaka på sin egen medicin när Västerås hörnskötte blev matchavgörande.

Marcus Sixtensson Ottosson bäste spelare i IFK för dagen, tillsammans med Christoffer Fagerström som dock många gånger blev alltför ensam på sina offensiva utflykter.

Läs mer om matchen:

Matchrapport

TTELA.se

Sveriges Radio Väst

VLT.se