Robin Öhrlund

Förlust mot Sandvikens AIK

Fem insläppta mål

”Dagens insats var inte tillräckligt bra för att generera poäng!” Så sammanfattar assisterande tränaren, Peter Andersson kvällens match mot Sandvikens AIK i Göransson Arena. En match som SAIK vann med 5-3 efter 4-1 ledning i paus.

Peter Andersson fortsätter vidare,” Vi är ändå relativt nöjda med inledningen av matchen och delar av första halvlek. När vi följer vår matchplan är vi jobbiga för SAIK. Tyvärr blir vi övermodiga och naiva bla i vårt eget passningsspel vilket gör att SAIK får spelvändningar på oss. Dessutom får vi alldeles för korta anfall vilket ju inte blir till vår fördel mot ett sådant skickligt motstånd som SAIK är. Deras 3-1  på hörna föregås av en situation där vi borde agerat på ett resolutare sätt. Även 4-1 målet känns onödigt och lite billigt precis innan paus.

I ärlighetens namn ska vi vara glada att inte SAIK stänger matchen helt i början på andra halvlek där man har några riktigt vassa lägen. Genom Robin Lundqvist 4-2 reducering får vi en liten ”gratisbiljett” in i matchen igen. Vi tar en timeout i 80:e minuten för att försöka mobilisera våra krafter och ge lite nya direktiv. Tyvärr så tar det en minut så gör SAIK 5-2. SAIK kostar också på sig att bränna en straff i 88:e minuten innan Emil Viklund reducerar och fastställer slutresultatet till 5-3 i 90:e minuten”. Övriga målskytt var Robin Lundqvist som reducerade till 2-1 i första halvleken.

När det gäller spelarkritik  så tycker Peter så här, ”Robin Öhrlund (bilden ovan)är idag vår genomgående bäste spelare. Han spelar ett stort och moget spel. Vi ser också hur mycket Johan Koch betyder för laget och att Adam Herou Löf fortsätter att hålla en jämn hög nivå”.

Laget beräknas vara hemma i Vänersborg vid midnatt. Imorgon är det träningsfritt men sedan kommer man köra på kommande tisdag, torsdag och fredag. Pga stundande B-VM turnering i veckan kommer då A-laget träna 06.50-07.50 på morgonen. Allt med sikte på de tre återstående elitserieomgångarna.