Förlust mot Hammarby med 1-4 i en viktig match

IFK:s anfallsspel var inte tillräckligt vasst.

På matchens första hörna satte Emil Viklund 1-0 efter fem minuter en bra start för IFK.
Kimmo Kyllönen var tillbaka i målet efter skada och senast han spelade var i derbyt mot Gripen 2 december. Ilja Grachev var krasslig och var inte med.

IFK höll ihop laget bra redan från början men när Hammarbys specielle målskytt Isac Karlsson sköt på lagets andra hörna så var det 1-1 efter tjugo minuter.

Strax efter målet så frispelades Adam Herou Löf av Emil Viklund men målvakten räddade friläget till hörna. Det var nära för Hammarby två gånger om Kimmo Kyllönen räddade först ett friläge och även returen och sedan ett friläget till inom två minuter. Gästerna var riktigt inne i matchen och när IFK tappade bollen på egen planhalva så hittade Ivan Lebedev en lucka och satte 1-2 i 32:a minuten. En tung period för hemmalaget som inte fick tag i motståndarna och tappad bollen lite enkelt. Laget drog på sig två utvisningar under den perioden och det var Hammarby som hade ett klart initiativ under slutet av första halvlek.

Isac Karlsson tog ner ett lyft och helt fri med Kimmo var han säker och så var det 1-3 tidigt i andra halvlek.
Linus Hagman träffade ribban på en hörna någon minut efter det målet. Det var en start på halvleken som inte gick IFK:s väg.

Hemmalaget hade svårt att sätta press på Hammarby och komma till avslut. Bajen klarade av att freda sig när de inte riktigt blev utmanade. IFK radade upp hörnor, tolv totalt men de fastande i ett effektivt rusande Hammarby.

Isac Karlsson gjorde sitt tredje mål i åttioåttonde minuten och fastställde slutresultatet till 1-4.

– Det var kul att vara tillbaka och spela igen, säger Kimmo Kyllönen. Vi slarvar för mycket, tappar boll och vi är inte heta. Framför allt i första halvlek är vi för passiva och åker för lite skridskor. Vi får åka och leta passningar, så  har vi inget medflyt samtidigt som vi skapar för lite, tycker Kimmo.

Nästa match för IFK är Vetlanda  borta på lördag.

Publiksiffran i Arenan var 871 personer.

Text: Bengt Israelsson
Foto: Jorge Moreno / Patrik Karlsson