Förlust mot Frillesås

Inte mycket studsade IFK Vänersborgs väg på Sjöaremossen. Hemmalaget kunde vinna med 5-1.

IFK Vänersborg gjorde ett par ändringar i laget sedan senaste matchen mot Bollnäs, där Hugo Nyman och Sebastian Brandt ersattes av Richard Wallin Kamperin och Henric Bergius.

Frillesås rivstartade matchen och nästan direkt på avslag hittade man fram med ett lyft mot Nico Nevalainen som sköt in 1-0 till Frillesås. IFK:s reducering kom dock nästan lika snabbt när Niklas Holopainen påpassligt snappade upp en felpassning av Frillesåsförsvaret och sköt in 1-1.

De till synes perfekta yttre förhållandena med klarblå himmel och bitande vinterkyla verkade tyvärr inte bidra till att göra isen på Sjöaremossen bättre än normalt, snarare tvärtom. Bollen studsade mycket och spelet lös i princip helt med sin frånvaro, istället var det mycket lyft, bolltapp och dueller längs sargerna som gällde. 

Första halvleken var jämn med litet övertag Frillesås inledningsvis men där Vänersborg tog över matchen mer och mer ju längre halvleken gick. Dock var det hemmalaget som gick in i pausvilan efter att ha skjutit in 2-1 på hörna.

I den andra halvleken hoppades de många blåvita supportrarna på en IFK-vändning. Av det blev det dock inget. IFK hade inte farten eller energin för att på allvar hota ett taggat hemmalag och den allt mer svårspelade isen gjorde det svårt att iscensätta någon riktig forcering. Istället var det Frillesås som tre gånger om med jämna mellanrum kunde göra snarlika kontringsmål och punktera matchen.

Slutresultatet skrevs till 5-1 till Frillesås och den redan jämna tabellen blev plötsligt ännu jämnare. För IFK Vänersborg gäller det nu att ladda batterierna igen och försöka hitta tillbaka till vinnarspåret igen efter en tuff period med två toppmöten och två jobbiga utomhusmatcher.

Nästa chans är hemma mot Sandviken onsdag 10/1 kl 19.00.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson