Förlust mot ett bättre Villa

Det blev förlust med 7-2 i kvällens bortamöte mot Villa Lidköping i Sparbanken Arena inför 4030 åskådare. En match som började med övertag av IFK som var starkast i de 30 första minuterna.

IFK tog ledningen redan efter 1:39 efter ett snyggt uppspel med Fagerström, Koch och sedan Andreas Eriksson som utifrån vänster sätter bollen i bortre gaveln till 0-1. IFK ökar sedan på ledningen till 0-2 i den 29:e minuten efter en hörna när Koch håller sig framme och petar in bollen. Därefter tar sig Villa in mer och mer i matchen och innan pausvila har de kvitterat till 2-2 genom David Karlsson och Daniel Andersson.

– Det är inte så mycket att säga om, om jag ska vara ärlig, säger Stefan Karlsson efter matchen.
– Vi hade kraft i en halvtimme och där hade vi mycket väl kunnat göra fler än de 2 mål vi gjorde. Villa var lite skakiga och vi hade många lägen. Men sen tog de över och vann välförtjänt.

I andra halvlek fick vi se ett IFK som inte orkade stå upp emot ett starkt, fartfyllt och effektivt hemmalag som gick ifrån till 7-2 innan domaren blåste av matchen.

– Fakta är att vi har haft en tuff period. I fredags slet vi ordentligt i 90 minuter och idag möter vi ett lag som är utvilade och var väldigt motiverade. Vi nådde inte ända fram idag, säger Karlsson.
– Jag vill ändå ge laget cred idag, vi försökte ändå att ge allt och göra de rätta grejerna men vi tog lite fel beslut och hade inte den sista krämen.

I veckan som kommer väntar två nya och viktiga matcher när vi möter Vetlanda borta på onsdag och sedan Kungälv hemma på fredag. Men Karlsson är inte orolig.

– Vi har haft ett bra snack på vägen hem och har redan lagt detta bakom oss, det här tillhör idrotten. Vi tar med det vi gjorde bra och laddar om för matchen på onsdag. Det ska bli en kul och intressant vecka.

Och veckan kommer laget få ta sig an utan Marcus Sixtensson Ottosson som drog på sig grovt matchstraff. I en situation i slutminuterna efter en bentackling mot Petter Björling fick Sixtensson en utvisning, Björling bars av planen och domarna ändrade sin bedömning till grovt matchstraff. Ett hårt rött kort tycker Karlsson.
– Om det där är rött kort, så bör fler röda kort ges ut. Men vi accepterar domarens beslut, jag säger inget om det. Sen är det väldigt synd att det tar så illa på Björling. Men jag kan garantera, och alla som känner Sixtensson vet ju att han inte har någon som helst avsikt att skada någon. Det var skönt att det ”bara” var en lårkaka och att det inte blev något allvarligare med Björling, säger Stefan.

Mer om matchen:

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport

SR.se – intervju med Stefan Karlsson

TTELA:s liverapport

nlt.se