Förlust mot Edsbyn i sista seriematchen. Nu väntar Sandviken i kvartsfinal

1b1a1680

Robin Öhrlund gjorde ett snyggt mål i avslutningsmatchen mot Edsbyn. Förhoppningsvis gör han några mål också mot Sandviken i kvartsfinalspelet. Foto: Måns Johansson


Ett reservbetonat IFK Vänersborg räckte inte till borta mot Edsbyn i den sista elitserieomgången. Svenska mästaren var bättre och framförallt effektivare och vann med 7–3. Desto mer intressant var det efter matchen då topp fyra lagen skulle välja kvartsfinalmotståndare.

Sandviken som blev seriesegrare valde först och de valde föga överraskande IFK Vänersborg.

-Det var väntat att SAIK skulle ta oss, säger Ari Holopainen efter valet. Det kommer att bli en rolig utmaning, och vi ska försöka att bråka lite med SAIK.

Årets två möten med mellan lagen har båda vunnits av Sandviken, dock inte med så stora siffror. Vad är det som talar för IFK och vad är nyckeln till ett framgångsrikt kvartsfinalspel?

-Inget är omöjligt, och vi spelar helt utan press, menar Ari. Vi ska göra vår match och det är en tight och bra defensiv som måste till. Framåt är vi bra och vi skapar många chanser, men vi måste också ta vara på lägena lite bättre.

Matchen mot Edsbyn är inte så mycket att skriva hem om. IFK kom till spel utan Kimmo Kyllönen och Alexander Zitouni som båda var sjuka. Joakim Hedqvist var också hemma och vilade sin onda rygg. Tränar-Ari hoppades dock att samtliga ska vara redo för spel på fredag.

-Vi var inte riktigt på tårna i den första halvleken, och vi släppte in några enkla bollar och hamnade i onödigt stort underläge. I den andra halvleken höjde vi oss rejält och skapade flera lägen. Tyvärr så hade vi lite svårt att få in bollen och då fick vi heller ingen energi att jaga vidare. Förlusten är ok men siffrorna blev lite stora, så sammanfattade Ari Holopainen avslutningsmatchen mot Edsbyn

IFK:s målskyttar var Mikko Lukkarila som lyfte in bollen från nära håll. Joakim ”Kimmen” Johansson satte återigen en hörna i mål. Och det sista IFK-målet svarade Robin Öhrlund för efter en fin soloraid genom Edsbyförsvaret.

IFK kommer hem imorgon onsdag och sedan lätt träning på torsdag innan man kliver in i bussen igen på fredag morgon för första mötet med SAIK.  

-Vi ska göra vår match på fredag, och vi måste våga spela ut. Vi vet att vi kan prestera på en hög nivå, och det gäller att vi plockar fram det spelet nu, säger Ari Holopainen förhoppningsfullt inför kvartsfinalserien.

Vi IFK-supporters får hoppas på ett bra resultat på fredag och så är vi redo till returmatchen i Arena Vänersborg på söndag. Då är det fritt inträde som gäller så vi hoppas att många sluter upp och hejar fram våra blåvita favoriter.

Text: Svante Johansson

Elitrapport

Bandyplay – Highlights