Förlust mot Bollnäs

IFK Vänersborg föll borta mot Bollnäs med 2-6 efter ett sent ryck av hemmalaget i andra halvlek.

Det var en passiv inledning av IFK Vänersborg på matchen, eller om det var Bollnäs som var inspirerat av den tvåtusenhövdade hemmapubliken i premiären av årets elitserien, för det var väldig tydlig Bollnäsdominans första halvtimmen medan Vänersborg hade svårt att komma till farligheter. 

Hemmalaget tog också en tidig ledning genom en hörnsmäll i nättaket av storstjärnan Erik Pettersson i 9:e minuten, en ledning som sedan utökades två gånger om med jämna mellanrum genom Denis Sadakov och Rasmus Skarps. Kalle Lempinen reducerade för IFK efter dryga halvtimmen till 1-3 och det målet verkade skölja bort premiärnerverna från IFK-spelarna som tog över matchen mer och mer.

Några fler mål föll inte i den första halvleken men nog luktade det straff ett par gånger om när Bollnäs målvakt Erik Persson gjorde vildsinta utrusningar när först Markus Kumpuoja och sedan Niklas Holopainen kom till bra lägen i straffområdet. Spel på boll båda gångerna, hävdade domaren, men det går med fog att påstå att det var minst lika mycket spel på IFK-spelarnas ben.

I den andra halvleken fortsatt IFK Vänersborg att vara laget som hade kommandot av matchen inledningsvis, man höll ihop defensiven bra och var kvicka i omställningarna vilket fick Bollnäs att dra på sig en del utvisningar. Trots en handfull bra chanser lyckades IFK inte få in reduceringen. Istället kunde hemmalaget med kvarten kvar peta in en hörnretur från nära håll till 1-4 och då gick luften ur Vänersborgsspelarna en aning. Ytterligare två Bollnäsmål föll i slutet innan Hugo Sjöling snyggade till siffrorna 2-6 efter förarbete av Adam Herou Löf. 

En bandymatch som var jämnare än siffrorna på tavlan kanske antyder. IFK Vänersborg målvakt Kimmo Kyllönen – som vanligt mycket bra i målet – har bilden klar var matchen gled bortalaget ur händerna.
– Första 20-25 åker vi alldeles för skridskor. Samtidigt gör Bollnäs det jävligt bra första 20-25 minuterna får man också säga, säger Kimmo i Bandypuls sändning efter matchen.
– Vi får ta med oss att vi kämpar hela vägen idag.

Härnäst väntar ny bortamatch för IFK Vänersborg mot Sandvikens AIK på tisdag kl. 19.00.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Mikael Larsson