Förlust med SAIK i första matchen

IFK Vänersborg föll i den första matchen mot Sandviken i Svenska Cupen. IFK var spelförande laget större delen av första halvleken men slarvade på tok för mycket i passningsspelet vilket gjorde att man hade svårt att vinna mark mot ett tätt SAIK-försvar. De många bolltappen gav även SAIK möjlighet att ställa om på IFK flera gånger om men IFK:arna jobbade uppoffrande hemåt och tillsammans med Gabriel Bridholm fredade man det egna målet väl.

På Christoffer Edlunds hörnskott till 1-0 fanns dock inget att göra. Det satt stenhårt rakt upp i nättaket. Dessförinnan borde IFK och Robin Lundqvist tilldelats en straff sedan Robin varit på väg igenom men tydligt hakats upp. Inte ens det för dagen nya fyrdomarsystemet hjälpte dock domarna att se den incidenten.

2-0 gjorde Erik Pettersson i slutet av halvleken efter att snabbt frislag i djupet och rappt avslut. Joakim Hedqvist hade en kanon som var på väg mot krysset precis innan men det skottet gjorde SAIK-målvakten en svettig fingertoppsräddning på.

I den andra halvleken tog SAIK över mer av spelet och fick med kvarten kvar 3-0 efter en fin prestation av Magnus Muhrén mot ett något mesigt IFK-försvar. Efter 3-0-målet tryckte IFK upp laget och SAIK fick mer och större ytor att operera på vilket Magnus Muhrén och Christoffer Edlund utnyttjade och satte 4-0. Siffrorna kunde varit större om inte Gabriel Bridholm i IFK:s mål storspelat och gjort ett dussin kvalificerade räddningar under matchen.

IFK kom igång i slutet av matchen och snyggade till siffrorna. Adam Blomster frispelade snyggt Nils Berner som gjorde 4-1 innan Emil Viklund fixade straff som Joakim Hedqvist dängde dit. På övertid gjorde sedan SAIK 5-2 sedan IFK mer eller mindre slutat spela försvarsspel.

En slarvigt genomförd match av IFK. Man gick inte in i närkamperna, passningsspelet fungerade inte alls och enkla passningar missades alltför ofta. Avståndet mellan lagdelarna blev också för stort när bollen tappades i uppbyggnadsfasen och mot SAIK straffar det sig direkt. SAIK ska också ha beröm – när de snurrar runt och flyttar på både boll och motståndare spelar de en offensiv bandy som inget annat lag i Sverige är i närheten av.

Ende spelaren som får godkänt i den här matchen är Gabriel Bridholm, övriga spelare får chans att revanschera sig mot Villa ikväll kl 19.