Förlust med 5-2 i första kvartsfinalen

1pk9837

Lagkapten Martin Röing "in action"

IFK Vänersborg gjorde en riktigt bra första kvartsfinal mot Västerås men det räckte ändå inte till seger. IFK hade 1-1 i paus och med bud på mera, men VSK gjorde en forcering i andra halvlek och kunde gå ifrån till en 5-2 seger, men IFK ska ha cred för en väldigt fint genomförd match.

– Vi gör det väldigt bra i stora delar, och det känner vi själva också. Tyvärr så är det en kvart i början på andra halvlek då vi inte riktigt är där, och det räcker för att förlora matchen, sa IFK:s lagkapten Martin Röing som inte var helt nedslagen.

– Det känns OK eller det känns balanserat. Vi vet vad vi gör för fel och det ska vi rätta till tills på tisdag.

IFK fick annars en drömstart på matchen och gjorde 1-0 redan i tredje minuten. Målskytt var Joakim Hedqvist som plockade ner en lyftning från Felix Pherson och rundade Andreas Bergwall i målet innan ha la in den.

Västerås kvittering kom drygt fem minuter senare och det var Tobias Holmberg som tog vara på en missad undanrensning från IFK-försvaret och tryckte dit 1-1.

Sedan var det ett ställningskrig under första halvleken och IFK var minst lika bra som Västerås, även om VSK hade bollen något mer. IFK anföll dock hela tiden med mycket folk, och man skapade många fina lägen. Matchen präglades också av ett ganska så fysiskt spel och tyvärr drabbade det IFK. Man fick två utvisningar i första halvleken (Pherson och Moisala) och Richard Kamperin Wallin ådrog sig ytterligare en i början av andra och dessa utvisningar slet hårt på laget.

– Det var tunga utvisningar, och om vi spelade tufft så gjorde också Västerås det, så det kändes inte rättvist att det bara var vi som fick sitta på bänken, funderade Martin Röing.

I början av andra hade också VSK en bra period och på en dryg kvart gjorde man fyra raka mål, och matchen var i praktiken avgjord. Martin Röing tyckte inte att det var VSK som var så mycket bättre utan snarare IFK som gick ner lite.

– Vår första kvart är dålig. Även om de vinner bollen några gånger så är det vi som löser våra uppgifter sämre, sa Martin besviket.

IFK gav dock aldrig upp utan trummade på bra hela matchen, och i slutminuten fick man också lite utdelning när Christoffer Fagerström lyfte in Emil Viklunds fina framspelning till 5-2.

Sammantaget en väldigt bra match från IFK:s sida och det finns mycket att ta med sig tills på tisdag då Västerås kommer på besök till Arenan.

– Nu har de plockat det första strecket, men det är först till tre som gäller. Vi har sagt att vi ska ta två hemma och plocka dem en gång borta, och det gäller än, avslutade Martin Röing.

Röing som var en av IFK:s bästa spelare, tillsammans med David Borvall i målet som gjorde flera svettiga räddningar. Även Felix Pherson och Emil Viklund gjorde fina insatser.

Mer om matchen:

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson