Förlust med 13-3 (4-2)

Villa  på ordentligt spelhumör besegrade IFK Vänersborg med 13-3 (4-2) i fredagskvällens vänerderby. Hemmalaget öppnade mycket starkt och pressade tillbaka IFK och gick fram till tidig  3-0 ledning. En mycket tuff start på fighten mot regerande svenska mästarna som verkligen imponerade.

-Efter den tunga starten jobbar vi oss ändå in ganska bra i matchen. Vi får in ett par reduceringar och känslan var ändå ok i paus. Sedan gör de 5-2 och 6-2 i början av andra och då går matchen.  Som helhet är vi inte tillräckligt bra naturligtvis och inte nöjda med insatsen. 

-Nu gäller det för oss att hitta tillbaka till grunderna och sätta defensiven igen sa en missnöjd Ari Holopainen. Ari valde samtidigt att hylla matchens stora gigant Christoffer Edlund som gjorde sex(!) nya mål i kväll. 22 hittils i elitserien. 

-Christoffer Edlund har jag följt genom karriären och han har aldrig varit bättre. Han är helt otroligt bra och svårstoppad, fortsatte IFK-tränaren.

Efter mardröms inledningen med tre villamål första 20 minuterna genom tidigare IFK spelaren Felix Person och Christoffer Edlund X2 kom IFK in i matchen. Ilja Grachev reducerade mitt i halvleken med snyggt skott från högerläge i Jesper Thimfors bortre hörn. Efter det kändes IFK farligare och skapade några halvchanser innan Adam Blomster stod för 2-3 reduceringen med tio minuter kvar av första halvlek. Ett hörnmål av Martin Andreasson gjorde att hemmalaget gick till pausledning 4-2. 

Christoffer Edlunds 5-2 alldeles i upptakten av andra halvlek mycket tung för IFK och när sedan Tim Persson gjorde 6-2 i 52:a var IFK ett slaget lag och Villa på spelhumör kunde rinna iväg till storseger. IFK:s tröstmål till 3-7 gjordes av Edwin Isaksson.

Vänerderbyt fick en mycket mäktig inledning när Jesper Eriksson, bärande spelare i Villa i nio säsonger avtackades och hyllades för en strålande fin karriär. 

Nu väntar dubbla fighter mot Hammarby för Ari Holopainens mannar med hemmamatch i Arena Vänersborg på onsdag. 

 

Text: Niklas Thonander

Foto Jorge Moreno