Förlust i snöyran

Snön föll och IFK Vänersborg med den mot Sirius.

IFK Vänersborg kom till spel utan Juho Liukkonen och Lukas Forsström som båda saknades pga skador, ”Lippi” fick ju kliva av redan mot VSK senast och Lukas fick en skridskoskena över foten på uppvärmningen inför dagens match. Han klarade sig undan allvarligare skada men kunde inte komma till spel. Tillbaka i laget var istället Sebastian Brandt medan Anton Svensson vaktade målet.

Det utlovade fina bandyvädret lös med sin frånvaro i Uppsala och istället föll snön stadigt från första till sista minut under matchen och isen låg gömd under ett konstant lager snö. Skönspelet lös således med sin frånvaro, och det var hemmalaget Sirius som klarade att hantera de yttre förutsättningarna bäst. Med mål i 14:e och 27:e minuten fick de en ledning att spela på medan Vänersborgsspelarna fick slita hårt i snön för att både försvara sig och skapa målchanser.

Mikko Lukkarila reducerade förvisso till 2-1 på hörna men Sirius kunde utöka ledningen igen innan pausvilan genom Albin Thomsen.

I andra halvlek gjorde Sirius ett tidigt 4-1-mål och trots att Sebastian Brandt gjorde ett fint reduceringsmål, på passning från Kalle Lempinen, lyckades IFK Vänersborg aldrig riktigt samla kraft för att vända på matchen. Istället kunde Sirius göra 5-2 och punktera matchen. IFK-spelarna gjorde vad de kunde men energin som krävs för den här sortens yttre förhållanden saknades den här dagen. Mikko Lukkarila sammanfattade det väl efter matchen i Bandypuls sändning:

– Sirius var hetare idag. 

Nu väntar några dagars välbehövlig vila för IFK-spelarna innan det är dags för hemmamatch mot Bollnäs onsdag 3 november i Arena Vänersborg.

Text: Daniel Johansson Silvereld
Foto: Patrik Karlsson