Förlust i SM finalen

Kvällens IFK lag fotograferade före SM finalen

Kvällens SM final på Studenternas IP i Uppsala vanns av Vetlanda BK med 7-2 (1-1) inför närmare 1000 personer. Första halvlek var en jämn match med något spelmässigt övertag för IFK. Det dröjde fram till matchminut 29 innan första målet föll. 1-0 till IFK på hörna. Emil Granström sköt och Felix Calllander snappade upp returen och gjorde 1-0. IFK fortsatte att skapa farligheter genom fina genombrott men det var Vetlanda som kunde kvittera till 1-1 i matchminut 41 genom Pontus Nordström. Ändå en bra halvlek som gav förhoppningar inför andra halvlek. En halvlek som Vetlanda chocköppnade via 3 mål mellan matchminut 48 till 52. Alla tre målen gjorda av Philip Lindqvist. Två av dessa på hörnor där IFK spelarna inte kunde få bort bollen. Lägg därtill en skada på målvakten Dennis Nilsson (lättare hjärnskakning) som tvingade laget att byta målvakt. På den efterföljande hörnan i matchminut 63 sköt Vetlanda 1-5 genom Viktor Nyman. Där och då avgjordes denna final. IFK försökte sedan att närma sig målmässigt. Fick också in en 2-5 reducering i matchminut 86 på hörna genom Filip Nilsson men det var för sent. Vetlanda kunde göra både 2-6 och 2-7 genom Jonathan Svensson och Pontus Nordström.
En stor besvikelse givetvis för IFK laget som försökte och försökte men förgäves under andra halvlek. Vi får gratulera Vetlanda BK till guldet.

Sammanfattningsvis blev finalen en sportslig besvikelse till slut. Men det finns många ljuspunkter trots allt denna kväll. En stor och röststark hejaklack från Vänersborg manade på killarna hela matchen. Tack för stödet!
En säsong som gav seger i Vänercupen, Juniorelitserien. Vägen till SM-finalen med den otroliga vändningen i andra semifinalen mot Sirius. Laget har gjort en jätteprestation denna säsong och utvecklat såväl inställning, prestation, laganda, sitt spel och individuellt varje spelare. Här ska ledarteamet ha en jätteeloge.
Ni ska vara stolta över er prestation som åter satt IFK Vänersborg på bandykartan vad gäller juniorbandyn. Fortsätt på den inslagna vägen. Just nu gör det ont men tiden kommer läka detta. Var stolta över ER säsong!