Förlust i seriepremiären

Det blev ingen lyckad elitseriepremiär för IFK Vänersborg. Borta mot mesta mästaren Västerås SK i ABB Arena blev det förlust med klara 8-3, efter underläge med 3-1 i paus.

I den första halvleken var IFK med ganska så bra och inledde första kvarten väldigt positivt. Man fick dock inget med sig utan det var istället VSK som tog ledningen på hörna genom Ted Bergström. IFK:s Jocke Hedqvist kvitterade en kvart senare fint framspelad av Robin Öhrlund. Men ett nytt hörnmål satte VSK återigen i ledningen, denna gång var det Joel Engström som sköt. Lagkaptenen Magnus Joneby gjorde också 3-1 innan pausen och därmed blev det en tung uppgift för IFK i den andra halvleken.

Det kanske mest anmärkningsvärda i den första halvleken var annars att Västerås nye målvakt från Sirius, Henrik Kjellson, fick matchstraff då han kom till spel i fel tröjnummer. Således fick IFK spela hela den andra halvleken med en man mer. Tyvärr hjälpte inte detta utan VSK tog tidigt ett stabilt grepp om halvleken.

Som närmast var IFK när Joakim Johansson satte 4-2 på ett frislag, men VSK rullade på och bland annat gjorde Tillberga förvärvet Robin Andersson två mål.

Jocke Hedqvist hyfsade siffrorna lite med ett straffmål till 7-3, innan Måns Engström i slutminuten satte ytterligare en hörna för hemmalaget.

IFK får nu tre dagar på sig att ladda om tills det är dags för hemmapremiär, när IFK Motala kommer på besök till Arenan. Fredag kl 19:00 således, och då hoppas vi på många blåvita fans på läktaren.

Text: Svante Johansson