Förlust i returmötet mot Villa

Klicka på bilden för fler matchbilder. Foto: Patrik Karlsson

Trettondagens returmöte mot Villa Lidköping slutade med förlust med 2-5, trots en 2-0-ledning i halvtid för IFK.

IFK gjorde en riktigt bra första halvlek där man tog ledningen redan efter 1:16. Andreas Eriksson driver igenom men blir av med bollen bland alla Villa-försvarare, men då kommer Mikael Olsson som snappar upp bollen och häver sig fram och får in bollen i mål till 1-0.

– Vi gör en kanoninsats i första halvlek. Vi spelar precis som vi har tänkt oss, tät defensiv och snabba omställningar, säger tränare Jonas Berner.

I den 21:a minuten kommer Andreas Eriksson fri med målvakten men blir fasthållen och domaren blåser straff. Vår ständige straffskytt Marcus Sixtensson Ottosson gjorde inget misstag idag heller utan satte säkert straffen till 2-0.

I andra halvlek gick kamraterna dock bort sig och släppte på diciplinen, vilket straffar sig direkt mot ett bra lag som Villa. I den 51:a minuten kom reduceringsmålet 2-1 genom Daniel Andersson.

I den 60:e minuten kunde matchbilden blivit en helt annan, då Sixtensson drar till på en hörna och bollen går på insidanstolpen – och ut.

Såååå nära.

– I andra halvlek ger vi bort matchen till Villa. Vi går bort oss med för mycket folk i anfall, och låter Villa kontra på oss. Det är precis vad vi inte får göra när vi leder med 2-0 mot ett så bra lag. Vi tappar koncentrationen och därmed tappar vi också matchen, konstaterar Berner om matchens utveckling.

Joakim Hedqvist gjorde comeback

Joakim Hedqvist fanns idag med i truppen och hade relativt mycket speltid. Berner gav 57:an godkänt betyg i sin comeback.

– Han behöver matchträning naturligtvis, men visar att han är ett stort hot på fasta situationer. Han behöver spela för att komma i form, och när han väl har gjort det kommer han bli ett bra tillskott.

Extra plus idag till Gabbe Bridholm som gör några monsterräddningar även denna matchen. Petter Andersson fortsätter att spela starkt, och Martin Röing är fortsatt stabilt i försvaret. Även plus till Johan Koch som hade bra fart under skridskorna och kom runt Villa-försvaret ett flertal gånger.

– Många gör väldigt bra insatser idag som tyvärr överskuggas av resultatet, säger Berner.

– Idag gav vi bort poängen till Villa, det känns inte okej, avslutar en besviken Berner.

Dagens match spelades inför en ny rekordpublik i Arena Vänersborg på 3 156 personer! STORT TACK för att ni kom – både IFK-fans och alla Villa-supportrar!

Mer om matchen:

Matchbilder, Foto: Patrik Karlsson 

Elitrapport – matchrapport

TTELA

SR.se – intevju med Joakim Hedqvist

nlt.se

Villa’s matchbilder