Förlust i premiären mot SAIK

IFK Vänersborg – Sandvikens AIK, 2-4 (1-3)

pk6936

Dennis Henrikssen och hans SAIK satte stopp för Emil Viklund och company i seriepremiären i Arena Vänersborg. Foto: Patrik Karlsson (arkivbild)

IFK Vänersborg förlorade premiären på fredagskvällen mot Sandvikens AIK med 2-4, men spelet lovar gott inför fortsättningen.

Premiären för IFK var kanske mot det bästa motståndet i serien när Sandviken kom på besök till Arena Vänersborg och 2032 personer var på plats.

Innan matchen hölls en tyst minut med anledning av det tragiska som hände i Trollhättan under torsdagen. Det var mäktigt tyst i hela arenan och det märktes att folk var berörda.

Inledningsvis var det försiktigt spel från båda lagen, där ingen vågade blotta sig.

I den 16:e minuten fick SAIK straff och den förvaltade Erik Pettersson till 1-0. Nästa mål kom efter ytterligare tre minuter då SAIK satte en hörna genom Daniel Mossberg.

I den 24.e matchminuten kom IFK:s förstas elitseriemål för i år. Johan Koch åkte slalom genom motståndarna och satte 1-2.  Bara tio minuter senare gjorde dock SAIK 1-3, återigen på hörna genom Mossberg, och det blev även halvtidsresultatet.

I andra halvlek var IFK det lag som dominerade och hade många fina anfall. Publiken fick vänta till den 71:a minuten på reduceringen, då Mikko Lukkarila gjorde 2-3.

Tre minuter senare fick SAIK åter igen straff, mycket tveksam enligt hemmalaget. Men våldsamma protester från IFK:s spelare hjälpte såklart inte, utan Erik Pettersson satte säkert 2-4.

Efter matchen var det bittert i IFK-lägret. Man hade lägen att göra mål och hade ett bra anfallsspel, men fick ingen utdelning.

David Borvall i målet räddade laget några gånger i utsatta lägen med några vassa räddningar. Nyförvärven Olle Berglund, Felix Pherson och Ilari Moisala visade att de kommer bli viktiga tillgångar i vinter.

Lagledaren Carl Malm sade så här efter matchen:

– Det var detaljer som avgjorde matchen, vi hade små marginaler mot oss. Det var stolpträff och vi blev avblåsta för några tveksamma offside, och man måste få med sig sådant mot så här bra lag.

För övrigt var han nöjd med laget:

– Vi spelar väldigt bra och i andra halvlek växer vi. Ett kryss i denna matchen hade varit rättvist, tycker Carl Malm.

Text: Sven Wassén  Foto: Patrik Karlsson

Mer om matchen: