Förlust i kvartsfinalen

IFK Vänersborg förlorade idag kvartsfinalen i Svenska Cupen mot GAIS med 7-6 i förlängningen.

IFK kom till Lidköping med hel trupp sånär som på Koch som är skadad. Zitouni var tillbaka och gjorde säsongsdebut sista fem minuterna efter en axelskada. Ny position på Röing som flyttades upp på mitten.

Det var en resultatmässigt jämn match där IFK tog ledningen i 4:e minuten genom Marcus Sixtensson Ottosson på ett frislag. Det dröjde inte många minuter innan GAIS kvitterade genom Tony Eklind. När IFK återtog ledningen till 1-2, återigen genom Sixtensson på hörna, så kvitterade GAIS minuten senare. Också de på hörna genom Magnus Muhrén. Så följdes de åt. Nästa ledningsmål satte Eklind till GAIS, och inte långt därefter kvitterade Viktor Weiseilus till 3-3 genom ett spelmål (!). Inte en vanlig syn att Weiselius är så långt upp i banan när det inte handlar om straff, hörna eller fast situation. En ljusglimt i dagens annars mörka match! Innan halvtidsvila hann Mikael Olsson även sätta in ett ledningsmål till 3-4.

En första halvlek där blåvitt inte kändes alls lika heta som de grönsvarta motståndarna, som dessutom såg ut som ett helt annat lag än vad vi såg under kvalspelet för några veckor sedan.

Andra halvlek såg väl dock något bättre ut. Efter att Eklind gjort sitt 3:e mål för matchen till 4-4, så tog kamraterna ledningen till 4-5 när Sixtensson gör sitt 3:e mål på straff efter att Andreas Eriksson blev upphakad i ett friläge. Sedan utökar vi till 4-6 genom Anders Englund efter en uppvisning av Olsson genom hela GAIS-laget. Det återstod då 13 minuter av matchen, och som vi vet kan det hända otroligt mycket på den tiden i en bandymatch, som till exempel att GAIS gör 5-6 och 6-6.

Förlängning följde och med 3 blåvita i utvisningsbåset kunde GAIS vinna kvartsfinalen med 7-6 i den 15:e förlängningsminuten.

Hammarby vann mötet mot Västerås i den andra kvartsfinalen, vilket innebär att IFK möter Västerås i morgon lördag kl 10 i en placeringsmatch. Hoppas kamraterna rycker upp sig och gör en bra match i morgon så de kan åka hem från Lidköping med gott mod. Det är trots allt en hel månad kvar till elitseriepremiären!

Till matchrapporten