Förlust i genrepet

 

pk0384

Nils Berner signalerar mål från sin favoritposition framför motståndarmålet

IFK Vänersborg förlorade fredagskvällen genrep mot ryska Rodina Kirov med 3-1, efter 1-1 i paus. Matchen såg länge ut att gå mot ett oavgjort resultat, men i matchens sista minut hinner Rodina göra två snabba mål genom Oleg Pivovarov och helt plötsligt blev det rysk seger.

Trots det snöpliga slutet var besvikelsen inte alltför stor i IFK-lägret.

– Det är klart att vi inte är nöjda med resultatet, men vi gör ändå en ganska okej match, förutom den sista minuten, säger IFK:s ende målskytt för kvällen Nils Berner, och fortsätter.

– Vi vet att vi kan betydligt bättre än det här. Så det får vi plocka fram på fredag mot Edsbyn istället.

IFK inledde annars matchen ganska piggt, och även Rodina hade bra fart på skridskorna. Så första halvleken var klart bättre än den andra, och det skapades också fler målchanser innan paus.

Rodina tog ledningen med 1-0 på hörna genom gamle Sverige-bekantingen Sergei Obuchov. Hemmalaget kvitterade detta fem minuter senare och det var Christoffer Fagerström som rundade alla ryssar på vänsterkanten och frispelade Nils Berner som bara hade att sätta dit den. En väldig fin prestation och framspelning av Fagerström.

– Jag brukar ju hålla till där framför mål, men det var ett fint anfall med många spelare inblandade, säger Nils.

Innan paus hann lagen också med var sin stolp/ribbträff, och IFK:s signerades Jocke Hedqvist från ganska snäv vinkel.

Efter paus sjönk sedan både tempo och matchkvaliten och det transporterades mycket boll av båda lagen. Inte speciellt många målchanser noterades men lagen skapade var sitt friläge som dock inte kunde förvaltas till mål, och för IFK:s del var det återigen Hedqvist som var framme. Matchen såg alltså ut att gå mot oavgjort, som också hade varit rättvist, med så kom alltså den olyckliga sista minuten för IFK, med två ryska mål.

Att tempot och matchkvaliten sjönk efter paus var kanske inte så konstigt. IFK hade ju World cup i benen, och ryssarna är på träningsläger och har matchat ganska flitigt under veckan.

– Det är inget att skylla på, men visst tog World cup mycket kraft av oss, menar Nils.

Så det blir till att samla kraft nu under sista veckan före Elitseriestarten?

– Vi är inte oroliga. Vi gör som vanligt numera en jättebra försvarsinsats, och vi har en trygghet i vårt spel. Nu ska vi bara slipa lite detaljer i veckan, sen är Edsbyn välkomna, avslutar en alltid lika optimistisk Nils Berner.