Förlust i första kvartsfinalen

pk6912

Emil Viklund som gjorde ett av IFK:s mål mot SAIK. Emil är optimistisk inför returen på söndag. Det är bara att ta nya tag, säger han. Foto: Patrik Karlsson


IFK Vänersborg förlorade den första kvartsfinalen mot Sandviken med 6–2, efter 2–1 i paus. Seger för storfavoriten SAIK, men IFK stretade emot bra och länge, och resultatet lovar gott inför returen i Arenan på söndag.

-Jag tycker vi gör på det stora hela en bra match idag, sa vikarierade lagkaptenen Emil Viklund. Det var vår bästa match hittills mot Sandviken denna säsongen och vi har mycket som vi kan ta med oss till nästa match.

Sandviken tog ledningen efter en kvart och det var Christoffer Edlund som tog vara på ett lyft och vispade bollen förbi en utrusande Kimmo Kyllönen. Kimmo som igår varnade för just dessa lyft där Edlund är otroligt vass.

pk3198

Joakim ”Kimmen” Johansson som återigen blev målskytt. Foto: Patrik Karlsson

IFK kvitterade en stund senare och det var Joakim ”Kimmen” Johansson som återigen slog in en hörna. Kimmen som har blivit ett riktigt vasst vapen för IFK sedan han kom in i laget.

Sandviken ville inte vara sämre utan de slog också in en hörna till 2–1 genom Hannes Edlund och det var också halvtidsresultatet.

-Vår första halvlek är jättebra och vi störde dem hela tiden. Vi hade bra rörelse, och de hade väldigt svårt att lösa upp vår defensiv, menade Viklund

Hörnmålen fortsatte att trilla in även efter halvtidsvilan. Först satte Christoffer Edlund en till 3–1, och därefter reducerade Emil Viklund till 3–2.

-Jag slog in en hörnretur efter att Lippi skjutit, sa Emil.

4–2 gjorde Rasmus Forslund som efter ett missförstånd i IFK-försvaret kom helt ren med Kimmo i målet. Efter detta hade IFK en bra period och hade flera lägen att reducera. Men man kom inte närmare i målprotokollet utan SAIK gjorde ytterligare två mål på slutet genom Christoffer Edlund, vem annars?

-Andra halvlek blev lite öppnare. Vi skapade en del chanser som vi borde satt och vi släppte några enkla mål, och då blir det svårt att vinna mot Sandviken. Men jag tycker vi har bra koll på dem idag och vi var långt ifrån utspelade, förklarade Emil.

Returmatch på söndag hemma i Arenan, vad kan vi vänta oss då?

-Kan vi få ihop det lite till och snäppa upp oss lite så har vi en bra chans. Vi ska ta med det som var bra idag och tänka på det som vi gjorde sämre. Det är det som är bra i en matchserie att man kan justera direkt, menade Emil, som var lite besviken på stämningen i Göransson Arena.

-Det var inte jättemycket publik (1465), och de var ganska så tysta så det blev ingen större slutspelsstämning.

Då får vi hoppas att det blir det i Arenan på söndag, att publiken kommer och stöttar IFK.

-Det hoppas vi verkligen på att de gör nu när det är gratis inträde, och vi behöver allt stöd vi kan få. Det är bäst av fem matcher som gäller så det är bara för oss att ta nya tag på söndag, sa Emil Viklund optimistiskt.

Text: Svante Johansson

Radio Väst intervju med Robin Öhrlund

Elitrapport

Bandyplay – Highlights