Förlust i Första kvartsfinalen mot Villa med 7-2

IFK Vänersborg fick en tung start på kvartsfinalserien mot Villa Lidköping. Hemmalaget var alldeles för starka i Sparbanken Lidköping Arena och vann med klara 7-2 efter 5-1 i halvlek. Stora siffror, men rättvisa då Villa var klassen bättre än Vänersborg denna afton.

-Vi kom inte alls upp i vår nivå, och vi gör faktiskt vår sämsta match på länge. Jag är väldigt besviken, sa IFK:s lagkapten Emil Viklund efter matchen.

Det var nog inte bara Vänersborg som var dåliga utan Villa var också väldigt bra, och man fick också en flygande start på matchen inför den 4532 personerna stora publiken. Redan i den tredje minuten styrde Daniel Andersson in ledningsmålet, och efter drygt 20 spelade minuter hade man skaffat sig en 3-0 ledning efter mål av David Karlsson och Joel Broberg.

-Vi vet hur de spelar och hur de anfaller men ändå går vi bort oss och släpper in enkla mål. De gör mål på inspel och tar även vara på några markeringsmissar så det ser enkelt ut, menade Viklund.

Vänersborg hade ju målsättningen att sätta defensiven med ett tätt och lågt försvarsspel. När sedan Villa spelade med en hög press inledningsvis så blev det mycket spel på Vänersborgs planhalva och IFK fick inga möjligheter att organisera sitt spel.

-De släpper inte taget om oss och det hackar sönder vår plan och hur vi tänkt spela. Det är små grejer men det räckte idag, förklarade Emil.

IFK lyckades dock reducera till 3-1 genom en soloprestation av Sergei Lomanov, där han lobb-passade  bollen till sig själv och nästan med ryggen mot mål slog in den. Efter detta trodde man på ett lyft från IFK:s sida men bara några minuter senare gjorde Tim Persson 4-1. Villa hann sedan också med att göra 5-1 på hörna i halvlekens sista sekund. Matchen kändes med detta avgjord och för att befästa det så gjorde Villa ytterligare två mål direkt efter paus och då var matchen definitivt avgjord.

IFK reducerade en kvart in i den andra halvleken genom lagkapten Viklund på framspelning av Sergei Lomanov, och efter detta dog matchen mer eller mindre ut.

-Visst spelade vi jämnt med dem den sista halvtimmen, men Villa slog ju av på farten och ville såklart inte ödsla någon kraft när segern var klar. Tyvärr så har vi inte mycket positivt att ta med oss, och man blir lite konfunderad när vårt spel inte stämmer. Men detta var en match, och på lördag är det en ny, med nya förutsättningar, sa Emil Viklund.

Ja det är ju först till tre segrar som gäller och IFK får möjlighet till revansch redan på lördag hemma i Arenan. Emil Viklund lovar då ett mycket bättre IFK än det vi såg idag.

-Ja vi ska spela bättre på lördag, mycket bättre det lovar jag, avslutade Emil.

 

Text: Svante Johansson, Foto: Patrik Karlsson

Matchrapport

TTELA

Radio Skaraborg