Förlust i första kvartsfinalen

-

Västerås SK var för starka i den första kvartsfinalen och besegrade IFK Vänersborg med 7-3 (5-3). IFK gjorde ändå en förvånansvärt bra match med tanke på förutsättningarna då tre ordinarie spelare saknades på grund av sjukdom. Jocke Hedqvist, Adam Herou-Löf och Olle Berglund var alla sjuka och kvar hemma i Vänersborg.

-Det är såklart inte optimalt att tre ordinarie spelare saknades, men vi fick forma om laget lite och jag tycker ändå vi gjorde en fullt godkänd insats, sa assisterande tränaren Peter Andersson.  

Peter som fick coacha laget ensam då Ari Holopainen som åkte bil till Västerås vände hemåt redan innan avslag då han också hade sjukdomskänningar.

IFK inledde annars matchen bra och var i ledningen både med 1-0 och 2-1. Målskyttar så långt var Felix Callander efter ett mycket fint förarbete av Emil Viklund. Och Johan Koch gjorde sitt mål efter att Niclas Nyqvist vidarebefordrat bollen till Johan som satte den säkert.

Så långt såg det bra ut för IFK, men på knappa nio minuter gjorde Västerås fyra snabba mål och helt plötsligt stod det 5-2 till hemmalaget. Felix Callander (bilden) reducerade till 5-3 strax innan paus, så in till halvtidsvilan var IFK ändå med i matchen.

-Vi hade en period då vi inte fick något riktigt tryck i vårt försvarsspel, och jag tyckte vi släppte några halvenkla mål där. Men Västerås var bra, och idag var de ett nummer större än oss, sa en ärlig Peter Andersson.   

Om den första halvleken var väldigt intensiv så var blev det lite mer avvaktande efter paus. Västerås hade bollen mycket och spelade kontrollerat. IFK höll emot bra men tyvärr så hade man svårt att komma till anfall och skapa lägen, och man fick heller inte med sig några fasta situationer som hade kunnat ge utdelning.

Inga mål från IFK efter paus, men däremot två snygga av VSK:s Simon Jansson som gjorde bägge hemmamålen i den andra halvleken. Båda målen var fina soloprestationer av landslagsspelaren Jansson.  

Därmed är första kvartsfinalen avklarad och matchserien fortsätter i Arena Vänersborg på torsdag.

-Jag tycker ändå vi fick ett bra kvitto idag att vi kan hålla jämna steg med Västerås. Nu lämnar vi denna förlust i Västerås och blickar framåt, och hemma är vi starka det vet vi, sa Peter Andersson som avslutning.

Text: Svante Johansson

Foto: Patrik Karlsson

Elitrapport – matchfakta